Hlavní navigace

Jeden 3DMark vládne všem: Futuremark ukázal část pro slabší PC a mobilní HW

11. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden prolétlo světem video z na leden chystaného nového 3DMarku. To obsahoval test Fire Strike, který má prověřit highendová herní PC a dle slov Futuremarku použité vykreslovací technologie svou náročností překračují cokoliv, co lze spatřit v dnešních hrách a benchmarcích.

3DMark: Fire Strike + Cloud Gate 3DMark: Fire Strike + Cloud Gate

Jestli se neradi díváte na slideshow nebo budete chtít novým 3DMarkem prověřit třeba v procesoru integrovanou grafiku jaká bude i roce 2013 (3DMark má vyjít už v lednu příštího roku) ve většině notebooků, má pro vás Futuremark test Cloud Gate. V něm je DirecX 11 engine 3DMarku limitován na level 10_0, což znamená možnost srovnávání hardware s GPU zvládajícím maximálně právě i jen DirectX 10. Celkově nebude Cloud Gate tak náročný jako Fire Strike.

3DMark: Fire Strike + Cloud Gate
3DMark: Cloud Gate

3DMark: Fire Strike + Cloud Gate 3DMark: Fire Strike + Cloud Gate 3DMark: Fire Strike + Cloud Gate 3DMark: Fire Strike + Cloud Gate
3DMark: Fire Strike + Cloud Gate 3DMark: Fire Strike + Cloud Gate 3DMark: Fire Strike + Cloud Gate

 3DMark: Fire Strike + Cloud Gate

Na stránce věnované 3DMarku si můžete prohlédnout také Ice Storm – benchmark pro mobilní zařízení na Androidu, iOS či Windows. Engine je tentokrát omezen na D3D9 a na Androidu i iOS běží pod OpenGL ES 2.0. Přitom by mělo být skóre srovnatelné napříč platformami. Jestli tím smartphony a tablety s Windows získají nebo naopak nezískají výhodu, to nedokážu posoudit.

 

Zdroj: Futuremark

Byl pro vás článek přínosný?