Hlavní navigace

Jedi Mouse: ovládejte počítač silou vůle!

23. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zřejmě není mnoho fanoušků sci-fi, kteří by neznali velkolepou ságu Hvězdných válek. Společnost Jedi Mind tak trochu parazituje na titulu dobrých bojovníků se světelnými meči, nicméně to může trápit maximálně tak George Lucase. Pro nás je podstatné to, že máme konkurenci k zařízení OCZ NIA, jakožto k průkopníkovi v této oblasti ovládání počítače myšlenkou.

Jedi Mouse funguje principielně stejně jako počin společnosti OCZ. Rozdíl je v provedení samotného produktu a pravděpodobně budou existovat rozdíly i co se funkčnosti týče – větší či menší, to je nyní těžké odhadnout. Podle výrobce by pomocí tohoto skoro futuristického zařízení mělo být možné otevírat programy, posílat e-maily a hrát hry, což není překvapující pakliže znáte možnosti OCZ NIA.

Pokud vás zajímá cena, situace je komplikovanější. Oficiální cenu neznáme, víme však, že nachlup stejné zařízení prodává firma Emotiv pod názvem EPOC Neuroheadset. To lze zakoupit za příjemných $299 (pod 6000 Kč), pokud si Jedi Mind nenadsadí cenu použitím slůvka „Jedi“, mohla by být velice podobná.

Zdroj: Tom's Guide

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku