Hlavní navigace

Jelly Bean je už na více než polovině všech zařízení s Androidem [statistiky]

2. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google zveřejnil nový přehled systém, které se v průběhu října připojovaly k Play Storu. Dominantním je už Jelly Bean s 52,1% podílem, oproti minulému měsíci přitom posílily všechny tři edice této rodiny. Verze Ice Cream Sandwich je na každém pátém zařízení a stařičký Gingerbread na každém čtvrtém. Zastoupení Honeycombu nebo Froya je už mizivé. První systém určený pro tablety už nejspíš z tabulek v příštím měsíci zmizí.

Statistiky Androidu v listopadu 2013
Statistiky Androidu v listopadu 2013

Jelly Bean si udrží růstové tempo ještě několik měsíců. Minulý týden Google přestavil nový Android KitKat, kterému ale prosazení bude jako obvykle dlouho trvat. Jistou brzkou dostupnost můžeme čekat u Nexusu 4, 7 a 10. Google jej vydá i pro speciální edice HTC One a Samsungu Galaxy S4. V současnosti je systém předinstalován pouze na novém Nexusu 5, který se začal prodávat teprve v pátek. 

 

Ze statistik lze vyčíst ještě několik zajímavostí. Zařízení s vysokou pixelovou hustotou (okolo 300 ppi a více) je 8,8 % a tablety s úhlopříčkou nad sedm palců se na celkovém množství Androidů podílejí 4,8 %. A vůbec nejvíce zařízení spadá do kategorie okolo 4" a 200–300 ppi. Tomu odpovídají například zařízení s 4,3" displejem a rozlišením 480 × 800 px (217 ppi).

Zdroj: Android