Hlavní navigace

Jen fotky nestačí. Google chce vylepšovat také videa natočená mobilem

22. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud máte na Androidu nastavenou automatickou zálohu fotek a videí, připravil pro vás Google novou funkci. Kromě automatického vylepšování statických snímků už totiž umí „opravit“ i ty pohyblivé. Zaostří, upraví barvy, stabilizuje, výsledkem má být živější obraz. Stejná technologie je už více než dva roky dostupná i na YouTube.

Google+ umí automaticky vylepšovat videa
Google+ umí automaticky vylepšovat videa

Když už máte zálohu fotek a videí zapnutou a Google objeví video, o kterém si myslí, že je technicky špatné, na počítač (webovou verzi G+) zašle upozornění, že navrhuje opravu. Zobrazí přitom náhled s rozpůleným obrazem před a po úpravě. Na vás bude, abyste změnu schválili.


Google funkci prezentuje na videu v nešťastném rozlišení 240p

Stejné vylepšení můžete aplikovat i ručně. Na počítači stačí přejít do galerie videí, kliknout na video a pak z menu Více vybrat funkci Automaticky vylepšit. Na Androidu najdete totéž v aplikaci Fotky. Úprava pomůže, ale nečekejte zázraky. Žádný software nedokáže obelstít fyziku a přidat detaily, které v původním záznamu chybí. Google vám nicméně ušetří čas i systémové prostředky, úpravy totiž běží na jeho serverech, nikoliv vašem počítači nebo mobilu.

 

Zdroj: Google+