Hlavní navigace

Ještě Itálie, Španělsko, Portugalsko a pak už Česko. Netflix k nám dorazí příští rok

10. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

List Business Insider připomíná, že videopůjčovna Netflix už 2. září konečně zamíří do Asie, tehdy bude startovat v Japonsku. Současně s tím píše o zbylém letošním pokrývání. Netflix má namířeno ještě do Itálie, Španělska, Portugalska a na Island. A příští rok do Česka. Začátkem roku 2017 by už Netflix chtěl být ve více než 200 zemí.

Netflix kdykoliv a kdekoliv. Jen ne v Česku
Netflix kdykoliv a kdekoliv. Jen ne v Česku

Netflix zatím ve svých materiálech tak do detailu nejde. O Islandu například ještě vůbec nemluví, o Česku také ne. Firma zde ještě ani nehledá zaměstnance, což je první indikátor příchodu. Hospodářským novinám už nicméně v únoru potvrdil šéf komunikace Netflixu, že do Česka služba určitě příští rok zamíří. Jen není jisté, jestli bude první na řadě.

 

Služba aktuálně působí ve více než 50 zemích a podle posledních finančních výsledků má 65 milionů uživatelů, z toho 42 milionů jen v USA, na zbytek světa připadá 23 milionů. Za druhé čtvrtletí firma díky streamingu utržila 1,4 miliardy dolarů a hospodařila se ziskem 248 milionů. Nad vodou ji ale drží jen USA, protože ve světě na streamingu prodělala 92 milionů.

Zdroj: Business Insider