Hlavní navigace

Jmenuji se ADzero a jsem telefon z bambusu, v prodeji budu na jaře

3. 2. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

I takto nějak by mohla znít úvodní upoutávka na novinku, která se na sebe snaží v posledních dnech poměrně intenzivně upozornit. My se tedy máme možnost seznámit s telefonem, který je integrován do krytu z bambusového dřeva. Pravda, nejedná se o první produkt tohoto typu, již jsme v minulosti přinesli informace například o klávesnici a myši, taktéž převážně z bambusu (tedy s výjimkou elektroniky).

Tvůrci telefonu ADzero ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu

Bambusový telefon ADzero je výsledkem nápadu a následné snahy britského studenta, který se rozhodl realizovat to, o čem ostatní zatím pouze mluví, tedy vyrobit přístroj sestávající pokud možno z přírodního materiálu. Použitý bambus byl za tímto účelem speciálně vypěstován, což zabralo poslední 4 roky.

 ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu           

Přestože se jedná o zajímavé a jistě originální pojetí mobilního telefonu, neměli bychom zapomínat ani na technickou část. Jak asi mnozí očekávají, jako operační systém byl vybrán Google Android. Bohužel zatím nebylo nikde oznámeno, o jakou verzi se bude jednat. Na tuto informaci si tedy ještě budeme muset nějakou chvíli počkat.

 

Samotný designér Kieron Scott-Woodhouse se nechal slyšet, že hlavním důvodem výroby tohoto modelu je samotné portfolio dnešních mobilů, které všechny vypadají v podstatě stejně. Dodává, že ačkoli se může zdát bambus jako zvláštní materiál, ve skutečnosti je velmi kvalitní a pevný, tedy pro tento účel více než vhodný.

ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu

Zatím bohužel nejsou k dispozici žádné další informace, snad s výjimkou hmotnosti, která má být údajně v porovnání s Apple iPhonem poloviční. Dle dostupných zdrojů by měl být přístroj uveden na trh za několik měsíců, tedy s největší pravděpodobností na jaře tohoto roku.

ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu ADzero - telefon z bambusu

ICTS24

Tvůrci telefonu ADzero ADzero - telefon z bambusu

Zdroj: Tech2, justadzero.com