Hlavní navigace

Joe Belfiore nově šéfuje vývoji IE, zatímco Microsoft ruší hodnocení zaměstnanců

13. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šéf vývoje Internet Exploreru, Dean Hachamovitch, se po devíti letech přesunul na jinou pozici. Tato změna patří k mnoha novinkám ve fungování společnosti. Lidé se přesouvají z pozice na pozici, někdy úplně odchází a jejich místo dostávají nové tváře. Ačkoli zatím nevíme přesně, co bude Hachamovitch v Microsoftu přesně dělat, známe po pár dnech aspoň jméno jeho nástupce. Vývoji Internet Exploreru od teď šéfuje sympaťák Joe Belfiore.

Tip: Jeden Microsoft. Steve Ballmer rozpoutal zemětřesení uvnitř firmy

Přinejmenším převezme některé povinnosti. Internetový prohlížeč dosud vyvíjely dva týmy. Jeden se staral o technologie pod kapotou, zatímco druhý o uživatelské rozhraní, které se na platformách různí. Ani v „jednom Microsoftu“ nebude vývoj jednotný. Vedení týmů si zatím rozdělí Belfiore a Hachamovitch. Joeho jste mohli znát jako šéfa vývoje Windows Phone.

 

Po zemětřesení v Microsoftu mu ale spadl do klína dohled nejen na mobily, ale také tablety a osobními počítači. Belfiore se bude dále zabývat tím, co bychom nazvali uživatelským zážitkem při používání Windows. Ustanovení do funkce již potvrdil na svém Twitteru. Podle The Verge je prozatím plánování další budoucnosti Windows z velké části pozastaveno, dokud nebude dokončena restrukturalizace a vydání konzole Xbox One.

KL24

K dalším novinkám patří zrušení interního hodnocení zaměstnanců. To bylo zdrojem nevraživého chování. Mohlo sice pracovníky motivovat k lepším výkonům, ale zřejmě se hodnocení tolik neosvědčilo, když ho Microsoft ruší. Změnu svým zaměstnancům oznámil e‑mailem. Ti ostatně soutěžení popisují jako nejničivější proces v rámci firmy. Nový Microsoft chce jednotlivce motivovat ke spolupráci.

Zdroj: IEBlog | The Verge | ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?