Hlavní navigace

Johnu McAfeemu je antivirová firma McAfee úplně u zadku [video]

21. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli se může někdo z počítačové branže rovnat výstřednímu Kimu Dotcomovi, tak je to určitě John McAfee. Tento Brit stál v roce 1987 u zrodu největší antivirové společnosti a dokonce ji po sobě pojmenoval. S firmou McAfee už ale nemá nic společného. V roce 1994 z ní odešel a později prodal i všechny akcie.

Dnes je z něj bláznivý milionář. Možná jste slyšeli o jeho loňském incidentu. Od jisté doby se živil vývojem přírodních antivirů – léků. Policejní komando jej ale na konci dubna zatklo kvůli výrobě a prodeji drog (oněch léčiv) a nelegálního držení zbraní. A podle dostupných informací byl zrovna McAfee v posteli se svou 17letou přítelkyní. Nakonec z toho vyšel bez obvinění, byl pouze chvíli zadržen.

 

Ke konci loňského roku byl zabit jeho soused a McAfee měl v případu nějak figurovat. Možná jako svědek, kdo ví. Ze strachu už ale nechtěl s policií spolupracovat, a tak utekl do Guatemaly. Tam jej chytili, protože jej doprovázel novinář z časopisu Vice, který omylem publikoval fotografie McAfeeho úkrytu a zapomněl v nich smazat geolokační údaje v EXIFu. Ve vězení pak předstíral srdeční potíže, právník vyjednal odvolání a nakonec byl místo do Belize deportován do USA. Taková divočina si žádá i filmové zpracování, McAfee už prodal práva a bude se točit.

" frameborder="0" allowfullscreen>

MMF24

No a teď si McAfee stěžuje, že mu lidi i po 15 letech píšou, jak odinstalovat „jeho“ antivirus. Že je to sráč, co jim zpomaluje počítač apod. Peprnými slovy McAfee nešetří. V hodně zábavném videu vysvětluje, jak se antiviru zbavit. Kolem sebe má zbraně, drogy a spoustu polonahých žen. To se zkrátka musí vidět. Intel (současný vlastník McAfee) musí pěkně zuřit. :)

Zdroj: Wikipedia