Hlavní navigace

Jsou k dispozici jazykové balíčky, opravy a ovladače pro Windows 10 build 10041

25. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po dlouhém čekání Microsoft uvolnil nové testovací sestavení Windows 10 nejprve uživatelům aktualizačního kanálu Fast a po menší prodlevě se rozhodl, že je na tolik způsobilé, aby jej dostali uživatelé konzervativnějšího kanálu Slow. S tím uvolnil také příslušné instalační obrazy ve formátu ISO. Lukáš hlásí, že nyní jsou již k dispozici jazykové balíčky.

Pokud jste měli anglickou verzi systému, prostředí aktuálního sestavení 10041 snadno proměníte tak, aby s vámi komunikovali česky. S publikací širší veřejnosti Microsoft vydal celkem tři opravy pro Windows 10 build 10041. Není to tedy tak, že by dřívější uvolnění pro kanál Fast nemělo význam a nic by se od té doby nevyřešilo.

 

Aktualizace KB3046049 záplatuje díru. Byť je pravděpodobnost zneužití nízká (jedná se o útok s prostředníkem, tzv. MiTM), určitě ji nevynechte. Tzv. březnová aktualizace pro Windows Technical Preview nese označení KB3050284 a jedná se o měsíční souhrn více oprav.

Konkrétně řeší průhlednost nabídky Start, kdy aspoň v celoobrazovkovém režimu pod nabídkou nemají být vidět okna, pouze tapeta. Stejně to funguje ve Windows 8.1. Podobně byly nějaké problémy s průhledností – či spíš „problémy“ – zaznamenány v souvislosti s přehledem otevřených oken.

Stávalo se také, že se náhledy na plochy proměnily na černé čtverce. Někdy se symptomy projevily během přetahování a připínání oken. Microsoft vyžehlil pár grafických selhání při použití lupy a opravil nějaké chyby vedoucí k pádům operačního systému. Poslední aktualizace KB3050279 se týká majitelů Surface.

KL24

Kolega Lukáš Václavík potvrdil, že současné sestavení s posledními aktualizacemi již jednak dovoluje provozovat dotykové aplikace, aniž by pořád padaly nebo nešly spustit, jednak funguje zvuk v dotykových aplikacích jako Deezer. Do této chvíle byl podle všech našich zkušeností neposlouchatelný. Týkalo se to zvukovek od Realteku a vyřešil to nový ovladač, dostupný přes Windows Update.

via @GabeAul

Byl pro vás článek přínosný?