Hlavní navigace

Jste Windows Insider a chcete po 29. červenci zůstat na finálních Windows 10?

23. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vrátím se na chvíli k včerejšímu sdělení o tom, že účastníci programu Windows Insider budou muset být přihlášeni k účtu Microsoft, pokud budou chtít provést upgrade na budoucí sestavení Windows 10. Microsoft později původní blogový příspěvek doplnil o dodatečné informace. Předně Microsoft zdůraznil to, o čem jsme už párkrát psali. Ale opakování je matka moudrosti, znáte to. Potvrdilo se to v internetové hysterii kolem placení za licence.

Takže naposledy: Microsoft licence pirátům nerozdává. Zdarma můžete na Windows 10 přejít pouze pokud používáte legálně Windows 7 či 8.1. Ani účastníci programu Windows Insider nedostanou povolení dále používat konečnou verzi Windows 10. Samozřejmě mohou používat Windows bezplatně, ale to se týká pouze zkušebních sestavení.

Jejich životnost je navíc časově omezena, částečně i kvůli zneužívání, takže musíte pravidelně instalovat nová sestavení. Dokonce samotný program Windows Insider počítá s tím, že k zařízení vlastníte podkladovou licenci, byť ji ovšem nikdo nekontroluje.

 

Pokud chcete po 29. červenci zůstat v programu Windows Insider, jednoduše nic nedělejte, pouze se ideálně hned ujistěte, že jste k systému přihlášeni přes účet Microsoft. Tato verze systému obsahuje klíč a je předem aktivována, ze strany uživatele proto není vyžadována žádná akce. Ve zmíněný den vám bude nabídnuto stejné sestavení jako běžným uživatelům, to však zanedlouho nahradí sestavení další.

Naproti tomu pokud chcete z programu vystoupit a zůstat po 29. červenci na finálním sestavení Desítek, dostanete příležitost. Pokud jste na Windows 10 Insider Preview upgradovali z Windows 7/8.1, zůstane systém aktivován. Pokud nikoli, bude požadováno, abyste se na svém počítači nejprve vrátili k původně instalovanému legálnímu systému. Z něj vám bude umožněno bezplatně upgradovat na Windows 10.

MMF24

Tedy stejně jako všem běžným uživatelům. Případně si koupíte patřičnou licenci, pokud žádnou podkladovou k dispozici nemáte, a všechno se obejde bez přeinstalace. Pokud tak neučiníte, zůstanete na nějakou dobu na posledním sestavení Windows 10, jemuž ale po nějaké době vyprší životnost a přestanete plnohodnotně fungovat.

Zdroj: Blogging Windows