Hlavní navigace

Jungle: Panasonic chce oslovit hráče novou konzolí

7. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonci včera překvapili herní svět novou handheld konzolí Jungle. Zahuštěný prostor mezi Nintendem (3)DS a PlayStationem Portable vezme Panasonic úzce zaměřeným útokem. Jungle má být multiplayerovou konzolí, specializovanou na oblast MMORPG.

Vypadá jako malý notebook, má QWERTY klávesnici, touchpad a směrový ovladač. Zatím se toho příliš neví, oficiální stránky vše tají, takže se objevily pouze spekulace. Mluví se o HDMI, který by obraz a zvuk vyvedl na větší televizor. Kvůli multiplayeru je 100% integrován Wi-Fi modul, i když pro hraní kdekoliv by se hodil i GSM/3G.

Panasonic JunglePanasonic Jungle, zdroj: Gizmodo

Jungle zřejmě běží na upraveném Linuxu, což si žádá novou porci her. To se možná ukáže jako kámen úrazu, když ty opravdové AAA tituly pro tučňáky nejsou portovány.

Mimochodem, nejedná se o první pokus o herní konzoli Panasonicu. Už před 17 lety se objevil stolní 3DO, celým názvem 3DO Interactive Multiplayer. Během tří let jej bylo prodáno asi dva milionů kusů. Ve srovnání s prvním PlayStationem, Segou Saturn, Nintendem SNES nebo pozdějším Nintendem 64 to bylo však málo.

CS24

Panasonic může úzce profilovanou konzolí uspět. Ve světě je spousta „bláznů“ do MMORPG, kteří dokážou být týden v kuse zakyslí u PC. S Jungle by mohli třeba i vycházet ven. Ale výrobce jde zároveň proti proudu. Dnes jsou v kurzu univerzální zařízení, které vás kromě her, sociálních sítí a foťáku navíc podrbou za uchem. Proto zřejmě posílí vliv smartphonů právě na úkor tradičních handheld konzolí.

Zdroj: Gizmodo