Hlavní navigace

Kampaň Microsoftu proti IE6: vypili byste 9 let staré mléko?

16. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že je Internet Explorer 6 trnem v oku mnoha vývojářů, uživatelů, ale i samotného Microsoftu, je známá věc. Přesto jej však kvůli garantované době podpory nelze jednoduše „odstranit“, a tak nezbývá než od něj pouze odrazovat a doporučit upgrade na novější verzi (příp. alternativu).

Australský Microsoft nyní spustil novou kampaň, která říká: „Nevypili byste devět let staré mléko. Tak proč používat devět let starý prohlížeč?“. Stránka logicky propaguje nejnovější stabilní verzi, Internet Explorer 8, která je především v oblasti sociálního malwaru výrazně bezpečnější nejen ve srovnání se svým starším bratříčkem, ale dle studie NSS Labs i v porovnání se současnými konkurenty .

Stránka rovněž obsahuje formulář, pomocí kterého můžete na tuto kampaň upozornit své známé a příbuzné, kteří stále konzumují staré mléko, navzdory výhodám čerstvého produktu. Údajně až jeden z jedenácti Australanů se stal obětí internetového podvodu, a proto "je vhodnější přejít na nový IE8 okamžitě, než později plakat nad rozlitým mlékem".

Zdroj: Microsoft Australia