Hlavní navigace

Názory k článku Kampaň RapidBoot: boot za 10 sekund zachrání život

  • 15. 7. 2011 21:09

    Přemysl Vavroušek (neregistrovaný)

    Pro člověka který jen "lozí" po webu, přehrává videa na YouTube, lajkuje na Facebooku a občas přečte mail na Seznamu je asi jednodušší zařízení (pokud možno co nejméně "chytré") ideální. Pro člověka, který od zařízení nic více nečeká je to pak mnohem jednodušší, než nutnost řešit desítky věcí spojených s běžnými počítači. Zde je tedy speciální "ořezaný" systém asi výhodnější, protože většině lidí opravdu stačí jen ony zcela prosté funkce.

    Na druhou stranu, ldé, kteří mají nároky vyšší, pro ty jsou zase taková zařízení dost omezující. Člověk třeba nějakou funkci použije jen jednou za čas, ale ocení, že ji může využít, než kdyby ji neměl vůbec přístupnou. Já osobně dám třeba přednost právě plnohodnotnému zařízení, takže si na nějaký tablet (něco jako EeePad Transformer) s Windows 8 rád počkám.

    Zrátka nejde to brát jako jednoznačné plus, nebo mínus. Vždy je třeba hledět na individuální požadavky a očekávání a dle toho volit řešení, které dané požadavky splní v nejlepší možné míře.

  • 18. 7. 2011 2:21

    Faramir (neregistrovaný)

    Co se týče tabletu, vyhovuje mi jednoduchý Ipad, na druhou stranu možnost plnohodnotného připojování všeho možného je taky fajn věc. Ovšem nejdůležitější podle mě bude ovladatelnost na dotykovém displeji, což třeba v případě Windows 7 je katastrofa. Ovšem kdyby se tablet s Windows 8 ovládal stejně jednoduše a intuitivně jako Windows Phone nebo Ipad, bylo by to super. A samozřejmě výdrž je taky hodně důležitá, takže já osobně bych chtěl výdrž jako má Ipad (tedy 10 hodin) nebo lepší, cokoliv míň je nepoužitelné.

  • 16. 7. 2011 15:14

    Saruman (neregistrovaný)

    mám podobný názor, může být praktické to omezené zařízení ale to by cena musela být zas o řád nižší. Že s tím Apple boduje hlavně v USA mě ani trochu neudivuje, tam čím je zařízení jednoduší tím víc je v kurzu. Spíš typuju že po nástupu nových Oken a pak Androidu 4 vytlačí tablety netboky.