Hlavní navigace

Kancelářské aplikace Office Web Apps se přejmenovaly na Office Online

20. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V tomto týdnu Microsoft přejmenoval SkyDrive na OneDrive, přičemž vlna přejmenování pokračuje. Je logické, že těsně po cloudovém úložišti následují webové kancelářské aplikace Office Web Apps. Ty může používat každý, kdo ukládá soubory na OneDrive. Tentokrát však nebudou presentovány nenápadně jako zapadlá součást úložiště. Redmondští je s novým názvem budou propagovat jako samostatný produkt, aby znovu nepropadly.

Office Online nyní oficiálně
Office Online nyní oficiálně

Potenciál rozhodně mají, tak proč nesoupeřit s Googlem? Office Online se dočkala hned na začátku pořádné propagace na webu www.office.com. Právě snímek této stránky dříve unikl. Posléze se naplno rozjely spekulace o možném přejmenování služby. Nedávno se také změnila podoba webových aplikací Office, aby ladily s dalšími webovými službami z Redmondu. Na začátku února přišel na řadu ještě OneNote, který z balíku trochu vystupuje a tváří se samostatněji.

 

O rozšířeném panelu pro přepínání aplikací se chvíli nemluvilo. Microsoft odkazy na něj z příspěvku na blogu odstranil, ačkoli o něm dříve psal. Panel se nakonec objevil. Kupodivu se na aplikace Office smíte přepínat pouze ve chvíli, kdy s některou pracujete. Pakliže budete třeba v Outlooku, uvidíte standardní čtveřici Outlook.com, Lidé, Kalendář a OneDrive, která se zobrazovala doposud.

CS24

Panel pro přepínání aplikací

Zdroj: Tisková zpráva | Office Blogs