Hlavní navigace

Kantar Worldpanel: prodejní podíly Windows Phone a iOS v Evropě narostly

30. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny jsme psali o tom, že se smartphony s Windows Phone v prvním čtvrtletí prodávaly více než před rokem navzdory nedostatku nových lepších mobilů s Windows Phone a také dlouhodobému čekání na zásadní vylepšení operačního systému. Příznivci dlaždic jistě rádi uslyší, že podle čerstvých čísel od společnosti Kantar Worldpanel v pětici velkých evropských zemích rostl ve tříměsíčním obdobím sběru dat končím květnem.

 

Jedná se jako vždy o výpočet podílů v Německu, Velké Británii, Španělsku, Francii a Itálii. Tyto státy ale každý dopadly jinak. Samostatné Španělsko zaznamenalo meziročně propad o tři procentní body, zatímco Itálie naopak růst o 4,1 procentního bodu. Ve zbylých třech státech Windows Phone posílil, byť jen málo. Pro většinu měřených států platí, že se podíly prodejů ztenčily Androidu.

Apple se svými velkými iPhony rovněž utěšeně navyšuje své prodejní podíly, ale ne všude. Zatímco v Číně iOS rostl na úkor Androidu, v takovém Japonsku se naopak prodeje iPhonů snížily. Díky webu WMPoweruser se můžete podívat na tabulky s podíly prodejů a vše si důkladně nastudovat.

Zdroj: WMPoweruser