Hlavní navigace

Kapalný dusík na vlastní oči

28. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přijďte se podívat na další overclocking akci, kterou budeme pořádat tentokrát v Ostravě. Buďte svědky pokusů o překonání světových rekordů a na vlastní oči se přesvědčte, jak vypadá opravdový extrémní overclocking.

Na půdě Vysoké Školy Báňské - Technické univerzity Ostrava se budeme opět zahalovat do kouře a chladit všechny součásti testovací sestavy hluboko pod bod mrazu. Pro ty, kteří neměli příležitost se na naši show s přetaktováním podívat v průběhu veletrhu Invex/Digitex, je zde další příležitost, jak se na naše pokusy podívat hezky „zblízka“. K příležitosti dne otevřených dveří fakulty Informatiky a elektrotechniky výše zmiňované univerzity jsme se s vedením dohodli, že jejich bohatý program pro absolventy středních škol doplníme o lehce neobvyklý způsob prezentace.

V pauzách mezi několika přednáškami (ať už ze strany samotného vedení fakulty nebo i ze strany spousty firem působících na poli IT) se můžete přijít podívat na náš „stánek“, kde budeme na velmi výkonném HW pokoušet hned několik českých (světových) rekordů).

Máme nachystány tyto komponenty:
  • základní deska - Asus Rampage II Extreme
  • procesor - Intel Core i7 965 XE
  • grafické karty - 3× Asus GeForce GTX 285 pro 3-way SLI
  • operační paměť - triple-channel Kingston HyperX 3 GB 2000MHz

 

Na tomto HW chceme dosáhnout na světové příčky v testech grafického řešení a jako bonus se pak na jednom „historickém“ procesoru pokusíme překonat magickou frekvenci 7 GHz.

Celá akce se bude konat již tento pátek (30. 1. 2009) od 8 do 13 hodin v prostorech Nové Auly VŠB Ostrava v prvním patře. Jedná se o zcela novou budovu, kterou zcela jistě nemůžete přehlédnout.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku