Hlavní navigace

Kaviárové ProBooky 4520s

7. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsem viděl novou řadu levných ProBooků 4x20s, děkoval jsem velkému Hewlett-Packardu za skvělé uvědomění ohledně potřeb běžných uživatelů. Notebook se s cenou mezi 10-15 tis. Kč nesnaží podobat naleštěným kulatým "in" notebookům plných otisků prstů, naopak, HP postavil levné notebooky se strohým hranatým šasi z texturou broušeného hliníku. Nejedná se o zcela manažerský vzhled, dostupné jsou dvě barvy - kaviárová neurážlivá hnědá a poměrně zajímavá bordeaux-červená.

Tradičně pohodlná klávesnice se tentokrát snoubí s ClickPadem, což je vlastně touchpad, který místo pravého a levého tlačítka používá přímo oblasti na dotykové ploše. Fajn je lehký a citlivě přijatý dotek, což se hodí zejména na různé tahy, nevýhodou můžou být časté překlepy a diskutabilní funkce středového tlačítka. Multidotyková gesta jsou ale příjemným komfortem.

Modely se v ČR budou prodávat celkově tři, ProBooky 4320s, 4520s a 4720s s 13,3", 15,6" a 17,3" displejem, na rozdíl od zahraničí u nás HP nebude prodávat ProBook 4420s s 14,1" LCD.

Procesor můžete volit z řad Core i3, i5 i i7, grafická karta je buď integrovaná GMA HD (která už také není žádné ořezávátko), nebo zhruba dvakrát silnější Radeon HD 4350. Integrovaná webkamera umí rozeznat vaši tvář a přihlásit vás tak, navíc můžete volit i mezi modely s osazenou čtečkou otisků prstů.

Zajímavou vlastností je také technologie HP DayStarter a QuickWeb, přes které se vám na pozadí bootování systému zobrazí obrazovka s indikátorem stavu baterie, stavu bootování systému a událostmi na nejbližších 12 hodin. QuickWeb toto rozšiřuje i na přístup na e-mail a na web obecně.

KL24

Zdroj: TZ HP, engadget

Byl pro vás článek přínosný?