Hlavní navigace

Kde sledovat hokejové MS 2012: tipy na videa, aplikace i zpravodajství

Sdílet

Zdroj: Redakce

Online video

Je to jednoduché, Česká televize získala práva k vysílání jak tradičními cestami, tak i přes internet. Na webu mshokej.cz najdete živé přenosy všech zápasů, jejich archiv, sestřihy, rozhovory nebo rozebrané situace pomocí elektronické tužky. Stěžovat si můžeme na kvalitu, maximální rozlišení je „pouze“ 576p. Naštěstí na rozdíl od loňska nejsou takové problémy s dostupností streamu a zasekáváním.

MS hokej 2012

Slováci mohou sledovat živé přenosy na stránkách STV.

Mezinárodní hokejová federace vysílá přenosy na YouTube (youtube.com/icehockey), jenže ty jsou regionálně blokované v zemích, kde už některá z televizních společností vlastní práva. Proto v Česku ani Slovensku tato videa neuvidíte.

Hokej na webu

IIHF

iihf.com

Hlavním centrem informací z mistrovství je pochopitelně oficiální web Mezinárodní hokejové federace. Najdete na něm všechny možné statistiky, soupisky týmů, rozvrh soutěže a jednoduché textové přenosy.

MS hokej 2012

 

Česká televize

mshokej.cz

ČT opět pokrývá hokej nejlépe ze všech, a to se týká nejen video přenosů. Na přehledném webu nechybí články, komentáře nebo rozhovory. Ze Stockholmu a Helsinek budou komentátoři blogovat, ale i tweetovat (!). ČT dále nabízí historii MS, tabulky, soupisky týmů a jejich stručný popis. Letos také pořádá čtenářskou soutěž Nejslavnější gól.

MS hokej 2012

 

Český rozhlas

rozhlas.cz

Druhá veřejnoprávní instituce poskytuje o dost menší komfort. Na webu jsou pouze články, jednoduché statistiky ve flashové aplikaci. Výhodou jsou audio přenosy, ale ty jsou dostupné jen v zápasech českých týmů.

MS hokej 2012

 

Sport

sport.cz

Sportovní magazín Seznamu letos nijak nevybočuje. Potěší bohaté textové přenosy, ale jen u vybraných zápasů, zřejmě jen českých a slovenských.

MS hokej 2012

 

iSport

isport.cz

Zato hokejový speciál Blesku se jednoznačně povedl. Spousta článků, rozhovorů, statistik a živé textové přenosy z každého zápasu.

MS hokej 2012

 

Týden

tyden.cz

Kromě běžných článků a povinných statistik a soupisek potěší na webu Týdne komentáře bývalého gólmana Jiřího Holečka.

MS hokej 2012

 

Lidovky

lidovky.cz

Server Lidových novin přináší především rubriku Mistři komentují mistry, ve které dění na šampionátu komentují hvězdy jako Holík, Růžička nebo Straka. Jinak standardní příděl informací v trochu méně přehledném kabátku. Kvůli němu byste mohli přijít třeba o pěknou infografiku vzpomínající na české a československé triumfy. U zápasů českého týmu nechybí textové přenosy.

MS hokej 2012

 

iHNed.cz

ihned.cz

Lákadlem je sekce s video okénky a podstatné informace zobrazené hned na úvodní stránce speciálu. Nechybí textové přenosy ze zápasů českého týmu.

MS hokej 2012

 

iDnes.cz

idnes.cz

Spousta článků a rozhovorů. U jednotlivých zápasů potěší rozsáhlé informace o soupiskách i s detaily hráčů. Vybrané zápasy jsou „vysílány“ v online reportážích. Statistisky s možností vyhledávání jsou zřejmě nejlepší ze všech českých webů.

MS hokej 2012

 

Aktuálně.cz

aktualne.cz

Pěkné články jsou utopené na nepřehledných stránkách. Spousta boxíků, málo textu i zobrazených informací na titulce. Mají v tom trochu hokej.

MS hokej 2012

 

TN.cz

tn.cz

Novy jako by se šampionát ani netýkal. Převažují bezpohlavní agenturní zprávy Mediafaxu, které doplňují textové přenosy z utkáních Čechů. Úplně chybí program, statistiky nebo soupisky.

MS hokej 2012

 

Sportovní noviny

sportovninoviny.cz

Přitom konkurenční agentura ČTK na rozdíl od Mediafaxu dokázala na svém sportovním webu využít potenciál soutěže mnohem lépe. Spousta článků, tabulek a statistik doplňují fotografie a základní textové přenosy všech zápasů.

MS hokej 2012

 

HokejPortal

hokejportal.cz

Přestože za sebou nemá velký zpravodajský web, nejste ochuzeni o spousty článků a statistik. Jen profily reprezentací jsou dost odbyté.

MS hokej 2012

 

Hokej

hokej.cz

Specialitou jsou textové přenosy všech zápasů a zřejmě jako jediný v uvedených portálů obsahuje i pár informací o stadionech, na kterých se hraje.

MS hokej 2012

 

Onlajny

onlajny.com

Vynikající web s živými textovými přenosy všech zápasů, ale nic více nenabízí.

MS hokej 2012

 

Slovenské weby

Weby východních sousedů jen ve zkratce. Už loni na domácím šampionátu nepokrývaly MS v takové kvalitě jako ty české.

  • SME.sk – zprávy, rozhovory, tabulky, živé textové přenosy ze zápasů SVK
  • Pravda.sk – zprávy, rozhovory, tabulky, soupisky, info o stadionech, historie MS
  • Šport.sk – zprávy, rozhovory, tabulky, živé textové přenosy ze zápasů SVK
  • Topky.sk – zprávy, rozhovory, tabulky, soupisky, statistiky, jednoduché živé textové přenosy ze všech zápasů
  • Noviny.sk – zprávy
  • Čas.sk – zprávy, rozhovory, živé textové přenosy ze zápasů SVK
  • ŠportovéNoviny.sk – zprávy, tabulky
  • 24hod.sk – zprávy
  • Pluska.sk – zprávy
  • HNonline.sk – zprávy, rozhovory, tabulky, statistiky, soupisky
  • HokejPortal.net – zprávy, živé textové přenosy ze zápasů SVK
  • Hokej.sk – zprávy, tabulky, statistiky, soupisky
  • STV.sk – zprávy (ze sportky.sk), tabulky, soupisky, živé textové přenosy všech zápasů, blogy

Aplikace pro mobily

Přímo Mezinárodní hokejová federace uvedla aplikaci 2012 IIHF WM App powered by ŠKODA. Komplikovaný název skrývá opravdu užitečný program pro hokejové fanoušky s AndroidemiOS nebo BlackBerry. Součástí jsou veškeré statistiky, soupisky, jednoduché textové přenosy a upomínkovač. V aplikaci si můžete zvolit oblíbený tým, který bude prioritně sledován.

MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012

A potěší funkce tipování výsledků ze strany fanoušků. Každý může u všech zápasů tipnout, kdo z duelu zvítězí. Zatím byli uživatelé dost přesní. Z odehraných 16 zápasů došlo jen ke třem překvapením, a to když USA porazila Kanadu, Lotyši přehráli Němce a Itálové Dány.

Z dalších aplikací už má smysl zmínit jen ČT4 (rozcestník pro jednotlivé systémy najdete zde). ČT přidala speciální záložku věnovanou hokejovému mistrovství, kde se sdružují všechny zprávy a další informace. Jenže kdo čekal, že bude moci sledovat všechny přenosy přímo v mobilu, zůstane zklamán. Vysílány jsou jen ty, které zrovna běží na ČT4. Videa, která lze sledovat jen na webu mshokej.cz si v mobilu neužijete.

 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012

V aplikaci od Českého rozhlasu (rozcestník pro jednotlivé systémy najdete zde) můžete poslouchat zvukové přenosy v novém speciálním rádiu. Ale opět to neplatí pro všechny zápasy.

Většina českých webů má i mobilní verzi. Na nich si však užijete jen články, u těch lepších i živé textové přenosy.

MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012 MS hokej 2012

KL24


 

Otázka do diskuze: Máte tip na nějakou stránku k hokeji, na kterou jsme zapomněli? Jak MS sledujete vy?

Byl pro vás článek přínosný?