Hlavní navigace

Kdyby Nadella chtěl prodat byznys s konzolí Xbox, Gates by ho podpořil

6. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli prodej Xboxu v tuto chvíli spíše smysl nedává, neboť konzole zapadá do nové image firmy a je těsně propojena s produkty jako Windows, Bing nebo Skype, v minulosti odborníci radili se nepříliš výnosného byznysu zbavit. Na toto téma teď promluvil i Bill Gates, a sice v interview pro televizní program Fox Business.

Tip: Gates prodal další akcie Microsoftu. Nejvíce jich teď má Steve Ballmer

Investoři volali též po prodeji Bingu. Jenže Bing teď najdeme všude, takže ten Microsoft může prodat jen těžko. Potvrdil to i Gates. Případný prodej Xboxu naproti tomu vidí jako reálnější možnost. Ačkoli se nesnažil úporně bránit konzoli, kterou na začátku milénia pomáhal přivést na svět, Gatesův postoj si musíme vysvětlit jednoduše. Podporuje nového ředitele Microsoftu.

 

KL24

Myšlenku potvrdil Frank Shaw, vedoucí komunikací ve firmě. Kdyby se ředitelem stal Elop, byl by prodej konzole reálnější. Netajil se tím, že by se jí zbavil. Nadella naproti tomu podle dosavadních zkušeností nemá zájem firmu zbytečné rozbíjet. To ale neznamená, že si během následujících měsíců nepromyslí prodej Xboxu. Kdyby se odhodlal k řezu, Gates by jeho rozhodnutí podpořil.

Zdroj: Fox Business

Byl pro vás článek přínosný?