Hlavní navigace

Názor k článku Ke grafikám Radeon dostanete zadarmo hru The Last Of Us Part I. Včetně levných modelů od JirkaK - Někdo tu řeší rozdíl 100/200€ v ceně 1000+...

  • 10. 3. 2023 11:43

    JirkaK

    Někdo tu řeší rozdíl 100/200€ v ceně 1000+ produktu. Ano 1000 nebo 1200€ jednorázově vypadá jako zásadní rozdíl, ale snad nikdo nežije ve vakuu a je to jediná věc co koupí za několik let co tu věc bude používat.

    Za 5 let jako rodina utratíme cca 200 tisíc €, tak mi přijde divné proč někdo tak zásadním způsobem obhajuje 100 či 200€, které v rodinném rozpočtu nic neznamenají. Jestli vynechám jedno kafe nebo pivo měsíčně snad nikdo kdo kupuje HW v takových cenových relacích řešit nemusí.

    A protože mi přijde obhajování takového směšného rozdílu absurdní tak se ptám zda to skutečně potřebuje řešit. Třeba pro to má nějaký důvod, já si ho neumím vysvětlit. Když jsem v situaci kdy musím měsíčně ušetřit pár EUR, tak asi nejsem v situaci kupovat HW za tisíce.

    Proč si lidi, když třeba kupují nové auto vyberou místo barvy v ceně, barvu příplatkovou? Nebo proč si koupí pěknější disky na kola, když to funkčně nepřinese nic navíc...

    Nikde v diskuzích nevidím, že by někdo tak zásadně obhajoval základní bezpříplatkové barvy a disky, přitom ty příplatky jsou někdy v ceně toho HW který tady diskutujeme.