Hlavní navigace

Kensington Wirelless Orbit Trackball: pro přesné ovládání notebooku

28. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Kensington představila nový bezdrátový Orbit Trackball, který může být zajímavou alternativou ke klasické myši nebo touchpadu.

Trackball je zařízení, které díky své přesnosti získalo oblibu především u grafiků a DTP pracovníků.  Specifický způsob ovládání však může představovat zajímavou alternativu i pro běžného uživatele notebooku. Jeho největší předností je, že při používání zůstává stále na jednom místě a tudíž není třeba pohybovat celou rukou, abyste posunuli kurzor na obrazovce. Tím pádem šetří místo na pracovní ploše a dá se s ním pracovat prakticky kdekoli - na přeplněném stole, skleněném konferenčním stolku nebo třeba na měkké pokrývce v posteli. Díky oblým tvarům se drží pohodlně i při dlouhodobém používání a ergonomické ovládání může znamenat úlevu pro pacienty se syndromem karpálního tunelu (poškození nervu v ruce).

Nově uváděný model Kensington Wireless Orbit trackball je vyvedený v červeno - černých barvách. Kulička je umístěna přesně na středu a dá se v případě potřeby jednoduše vyjmout a vyčistit. Při používání vám nehrozí zamotání do kabelu, využívá totiž 2,4 GHz bezdrátovou technologii s malým nano přijímačem, který se může schovat dovnitř trackballu. Oboustranné provedení je vhodné jak pro praváky, tak pro leváky. Dotykové rolování prohlíženého obsahu umožňuje snadný a rychlý pohyb v dokumentech a na webových stránkách.

trackball

Kensington Wireless Orbit trackball je díky technologii Plug and play ihned připraven k použití a není nutné instalovat jakékoli ovladače. Software TrackballWorks umožňuje uživatelům nastavení funkcí jednotlivých tlačítek podle vlastních potřeb a zkušeností a je volně přístupný ke stažení na stránkách Kensington.com. Zařízení je kompatibilní s Windows 7, XP, Vista a s Mac OS X.

KL24

Kensington Orbit trackball je nabízen za cenu  59,99 USD (v přepočtu 1030 Kč)

Zdroj: Kensington

Byl pro vás článek přínosný?