Hlavní navigace

KFA2 uvádí GeForce GTX 580 se čtveřicí výstupů

19. 12. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Společnost KFA2 není v našich luzích a hájích natolik známá jako tradiční zavedené značky (Asus, Gigabyte, MSI aj.), i tak ale čas od času představí produkt, který si naši pozornost zaslouží. Dnes je to stará známá GeForce GTX 580, jednočipová vlajková loď Nvidie, výrobce ji však vybavil vskutku příkladně. Posuďte sami.

KFA2 GeForce GTX 580 MDT X4 EX OC se chlubí rovnou čtveřicí výstupů sestávající ze třech mini HDMI a jednoho DisplayPortu. K dispozici je vám 512 CC, paměťová sběrnice je 384b. Jádro pracuje na lehce vyšší frekvenci, a to konkrétně na 840 MHz (referenční hodnota je 772 MHz). Nemusíte mít obavu ani z objemných textur, karta totiž disponuje 1,5 GB VRAM typu GDDR5 (efektivní takt 3800 MHz).

Zajímavostí je taktéž použitý chladič se třemi ventilátory, v našich obchodech toto řešení nabízí takřka výhradně Gigabyte. Není to však příliš důležité, za necelé dva tisíce korun totiž můžete mít chladič Arctic Accelero Xtreme Plus II, jenž se třemi větráčky chlubí rovněž. Cena ani dostupnost nebyla oznámena, v našich obchodech se s novinkou bohužel nejspíše jen tak nesetkáte.

Zdroj: techfresh.net