Hlavní navigace

Kim Dotcom vrací úder: o data přišli i vysocí pohlaváři USA

15. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zakladatel pravděpodobně nejúspěšnějšího datového úložiště na světě je již několik týdnů na svobodě, to však už nejspíše dávno víte. Ze své rezidence na Novém Zélandě v současnosti osnuje odvetný útok proti FBI, která v polovině ledna/januára tohoto roku vyřadila z provozu servery společnosti a doménu MegaUpload.com.

Spolu s jistě ohromným množstvím nelegálního obsahu tak zmizela i data naprosto legitimní, což jsme nakonec zjistili z reakcí veřejnosti jen několik málo hodin po zátahu.

O co nyní Dotcomovi jde? Tvrdí, že je nepřípustné, aby za „zločiny“ několika pirátů trpěli i nevinní uživatelé, kteří službu používali v souladu s pravidly. Právnický tým nyní intenzivně pracuje na tom, aby ministerstvo spravedlnosti USA umožnilo uživatelům obnovu dat – tak trochu paradoxní je skutečnost, že se nejspíše jedná i o úředníky a vysoké činitele Spojených států, kteří stejně jako ostatní nemají ke svým datům přístup.

FBI
Oznámení FBI na stránkách Megaupload.com

Aktivity poškozených zastřešuje iniciativa EFF (Electronic Frontier Foundation), jež se snaží vyjednávat s vládou USA. Pokud tedy mezi onu skupinu lidí patříte a zároveň jste občany USA, můžete se se svou stížností na tuto organizaci obrátit.

CS24

Co bude s dalšími uživateli bydlícími mimo hranice Ameriky však zůstává otázkou – s odstupem času se zásah FBI jeví minimálně jako krajně přehnaný, podle všeho totiž přinesl více škody než užitku a aféra se zřejmě potáhne ještě mnoho měsíců, ne-li rovnou let.

Zdroj: TorrentFreak