Hlavní navigace

Kindle 3 porazil Harryho Pottera a stal se nejprodávanějším zbožím historie Amazonu

28. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sedmý díl knižní série o Harrym Potterovi se musí sklonit před třetí generací čtečky Kindle. Amazon nás zase krmí relativním srovnáním a neřekne, kolik přesně čteček už prodal, ale jeho „miliony“ mohou znamenat kolik, 10 milionů? Analytici předpovídali šest, když sečteme všechny barevné varianty, 3G i Wi-Fi verze, 6" i 9" modely, klidně to těch 10 milionů může být.

„Jsme vděční milionům zákazníků, kteří učinili ze všech nových Kindlů nejlépe prodávané zboží v historii Amazonu a porazili Harry Pottera 7,“ říká šéf Amazonu Jeff Bezos. „Pozorujeme, že spousta lidí, kteří kupují Kindle, už vlastní tablet s LCD, který používají pro hry, filmy nebo surfování, zatímco Kindle mají pro čtení, nízkou hmotnost a dlouhou výdrž. Cena 139 USD je rozhodující, dostatečně nízká, aby se lidé nemuseli rozhodovat.“

Amazon se dále chlubí několika čísly k letošnímu roku. Vrchol nákupní horečky prý nastal 29. listopadu, kdy si uživatelé objednali 13,7 milionů produktů po celém světě, každou sekundu tedy 158 kusů. Zboží bylo odesíláno do 178 zemí světa. Na Štědrý den nejvíce bodovala e-kniha Stiega Larssona – The Girl with the Dragon Tattoo (u nás jako Muži, kteří nenávidí ženy). Stala se nejvíce darovaným i nejvíce kupovaným titulem. Další fakta hledejte v původní zdroji, tiskové zpráva Business Wire.

Zdroj: Business Wire