Hlavní navigace

Kindle Phone opět ožívá. Telefon pro Amazon by mělo vyrábět HTC

17. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv Amazon v září popřel, že chystá vlastní chytrý telefon (pracovně přezdívaný „Kindle Phone“), spekulace v posledních dnech opět ožily a všechny neověřené zprávy ukazují stejným směrem. Nejnovější dávku vypálil deník Financial Times, což zdaleka není žádná pouliční drbna a informace si před publikací ověřuje z více zdrojů.

A informace zní, že Amazon spolupracuje s tchajwanskou firmou HTC, která pro něj má navrhnout a vyrábět celou produktovou řadu chytrých telefonů (hovoří se o třech modelech). Server Bright Side of News připomíná, že HTC je logickou volbou. Než společnost začala nabízet telefony pod svou značkou, působila jako výrobce ODM. To je takový, který zařízení nevyrábí dle přesně dodaných specifikací (tomu se říká OEM, kterým je např. Foxconn), ale který jej dle požadavků zákazníka i navrhne. HTC už například od roku 2002 vyrábělo pro Hewlett-Packard PDA řady iPAQ.

Zajímavé je, že i Amazon má vlastní středisko pro vývoj hardwaru, takzvanou Lab 126, která navrhovala všechny jeho tablety a elektronické čtečky knih Kindle. Detaily spolupráce a míra zapojení Lab 126 do vývoje Kindle Phone samozřejmě nejsou známy. Softwarová výbava bude každopádně plně v režii Amazonu. Na tabletech Kindle Fire firma používala k nepoznání překopaný Android, lze tedy předpokládat, že i na telefonech poběží Kindle OS.

 

MMF24

Amazon sice popřel, že by telefony chystal na letošek, jejich existenci ale zcela nevyloučil. První ze tří modelů je podle Financial Times již v pokročilém stádiu vývoje a na trh by se mohl dostat někdy během první poloviny roku 2014. HTC se v poslední době příliš nedaří, úspěch Kindle Phone je tedy pro firmu bez přehnané nadsázky životně důležitý.

Zdroj: Financial Times via Bright Side of News, NextPowerUp