Hlavní navigace

„Kindle Phone“ přijde už 18. června. Amazon jej ukázal na videu [aktualizováno]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Amazon v novém videu a na mikrostránce láká na představení tajné novinky, které uspořádá 18. června v Seattlu. Uživatelům v upoutávce ukazuje cosi, z čeho jsou úplně nadšení. Je to malé, vejde se to do rukou a někteří se u toho kroutí, jako by to chtěli vidět ze všech stran.

O tablet asi nepůjde, nové Kindly Fire vídáme až na podzim. Už v dubnu ale Wall Street Journal psal zprávu, že za dva měsíce Amazon představí Kindle Phone s 3D displejem. To by přesně odpovídalo reakcím na videu. Více zatím nevíme a nebudeme vařit z vody, proto si dovolím připomenout starší ústřižky a komentář.

 

3D displej nebude potřebovat brýle. Systém se ale nemá zakládat na paralaxní bariéře nebo lentikulárních čočkách, jako je u autostereoskopie zvykem. Kindle Phone prý obsahuje čtyři přední senzory, které sledují pohyb a vzdálenost očí. Podle toho pak systém automaticky manipuluje s objekty zobrazenými na displeji.

Zní to hodně komplikovaně na to, jak malý to ve skutečnosti bude mít užitek. Na telefonech s 3D displeji se už spálily LG i HTC, výrobci televizorů také pláčou a upadá i zájem o 3D v kinech. Tak proč by si Amazon myslel, že to tentokrát vyjde? Jaký bude mít 3D efekt na pididispleji praktickou výhodu?

CS24

Oživeno [12:20] – Už nemáme pochyb o tom, že Amazon představí nový smartphone. Kousek zařízení je vidět přímo na videu, drží jej dáma v čas 0:41.

Amazon nechtěně ukázal Kindle Phone
Amazon nechtěně ukázal Kindle Phone