Hlavní navigace

Kingdom Come vychází bez ochrany DRM. Čistá verze je na GOGu

28. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dva týdny po premiéře na Steamu vychází PC verze české hry Kingdom Come: Deliverance také na GOG.com. Stojí stejně (50 eur, 1300 Kč), ale je bez ochrany DRM, která může znepříjemňovat hraní.

Nakonec se bohužel nepotvrdilo, že pokud tvůrci rychle vydají čistou verzi, piráti hru nechají být. Crack na KC:D vyšel ve stejný den jako hra na Steamu, postarala se o něj skupina Codex.

Verze na GOGu může znovu nakopnout zájem hráčů, pokud opravdu čekali, až bude české RPG dostupné bez ochrany. Tvůrci se před týdnem pochlubili, že už prodali milion kopií. Verzi pro PC tehdy podle SteamSpy.com mělo 470 000 hráčů. Aktální odhad je 540 000. Pokud se náhodou nestal nějaký zázrak na konzolí, dvoumilionovou laťku nejspíš Warhorse nepokoří. Leda až přijdou slevy, nový obsah nebo oficiální podpora modů, která prodlouží životnost hry.

CS24

https://twitter.com/DanielVavra/status/968602966428209152

Ještě tento týden vyjde očekávaný patch povyšující hru na verzi 1.3. Opravuje další nahlášené chyby, přidává funkci pro uložení hry po vypnutí a upravuje minihry (kapsářství a odemykání zámků).