Hlavní navigace

Kingdom Rush Frontiers: pokračování jedné z nejlepších her

13. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výborná hra Kingdom Rush byla dlouho jen v online verzi na webu a v iTunes. Osobně pro mě byla jedním z hlavních důvodů pro pořízení iPadu, ale už se konečně dá pořídit i pro Android.

Ve hře typu Defense Tower stavíte pevnosti okolo cest, po kterých se snaží projít nepřátelé a Kingdom Rush je jedna z nejlepších. Grafika i zvuky jsou na profesionální úrovni, hratelnost vynikající až do konce. Před pár dny vyšlo pokračování Kingdom Rush Frontiers, ve kterém se objevují nové typy nepřátel a také vaše jednotky doznaly vylepšení.

Stále stavíte čtyři základní budovy:

  • Kasárna: vyšle tři bojovníky na cestu. Muž proti muži, teda vlastně muž proti goblinům, vlkům, pavoukům a zlobrům.
  • Střílna: chránění lučištníci ostřelují nepřátele, slabší jsou vůči obrněným potvorám.
  • Mágova věž: váš vlastní Gandalf chrlí barevné koule.
  • Dělostřelci: těžká artilerie, která dokáže na vyšších úrovních způsobovat i zemětřesení.

Všechny budovy postupně vylepšujete, zvušujete dostřel i odolnost jednotek. Více než v prvním díle lze využívat i jiné budovy, zaplatit si místní žoldáky nebo celou pirátskou loď, která také nemá vaše protivníky v lásce. Nechybí ani létající obří vosy, se kterými si vaši přízemní vojáčci neporadí; ale střílny je většinou zvládnou. Opět máte k dispozici záchranu ve formě pár meteoritů, nepřátelé jsou ale čím dál odolnější.

Nepřehlédněte: Kingdom Rush: Ochránci království s.r.o.

Novinkou je hrdina, který vás bude provázet všemi levely. Jeho působností je celá mapa, dokáže porazit většinu monster, pokud jich ovšem není příliš. Také on může zemřít, ale po nějaké době jej máte zpět. Pokud jste nehráli ani jedničku, určitě začněte s ní.

Kingdom Rush | Kingdom Rush Frontiers

Za první díl dáte 19,50 Kč a druhý stojí 60 Kč. Za tři dolary je i na iTunes. Stojí to za to!

KL24

 

​zdroj: IronHide Game Studio

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.