Hlavní navigace

Kingdom Rush: Ochránci království s.r.o. (freehra 'Tower Defense')

9. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kingdom Rush je klasická hra typu Defense Tower s velmi dobrým zpracováním. Všude jsou nebezpečné cesty plné otravných goblinů a orků, a tak cestujete po zemi a stavíte pevnosti. Vaši nepřátelé jsou zlobři, banditi, obří pavouci a jiná chamraď, která chce proniknout zrovna kolem královské střílny.

Vaše mírumilovné pevnosti proto na cesty spojující celou zemi posílají chrabré bojovníky, poskytují ochranu zkušeným lučištníkům a vytvářejí zázemí dělostřelcům. Když se po chvíli přiřítí temní jezdci se zlými šamany, kteří dokážou ostatní potvory léčit, máte co dělat, abyste jim zabránili přes vaše cesty projít. Žádný z nich totiž nemá dálniční známku, a proto je musíte eliminovat. Jenže oni přicházejí po vlnách, orky následuje pavoučí matka, kladoucí po cestě kokony, a vaší jedinou šancí je včas upgradovat své pevnosti a přesunout pěchotu.

 

Zabijte i to nejmenší gobliňátko

Nepřítel, ať už je to kdokoliv, posílá na třicet druhů nepřátel, což řádně potrápí velitelské schopnosti vaší myši (nebo prstu u iPadové verze). Létající potvory podobné batmanům se dají sejmout pouze z kuše, zlobři si dají vaše vojáčky ke snídani a ohrozí je pouze mágové ze své věže. S jinými si zase poradí pouze ti nejlépe vytrénovaní rytíři.

CS24

Když je nejhůř a máte to správné kouzlo, sešlete z nebe pár meteoritů. Jenže na některé druhy nepřátel mají vaše schopnosti jen malý účinek, a než se jim máte šanci postavit s těmi správnými prostředky, již pronikají do vašeho království. Jakmile jich pronikne devatenáct, je království blízko zhroucení a vaše statečnost přichází vniveč. Jste téměř poraženi. V tom se najednou rozhodnete zariskovat a vpustit další vlnu nepřátel úplatou za pár zlaťáků, za které rychle dobudujete armádu. A vaše otrávené šípy se snesou na posledního řvoucího pavouka…

Kingdom Rush, cena: zdarma, autor hry: Ironhide Game Studio. http://www.kingdomrush.com

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.