Hlavní navigace

Kingston: během roku 2012 očekáváme snižování ceny SSD

27. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ceny SSD jsou zatím poměrně vysoké, za což může především vyšší cena paměťových čipů, jimiž jsou vybaveny. Avšak stávající trend, kdy se snižuje cena NAND pamětí, by se u solid-state disků měl projevit až v druhé polovině roku 2012. O dosavadních cenách a očekávaném vývoji se pro server DigiTimes rozhovořil Nathan Su, ředitel prodeje flash pamětí v pobočce Kingstonu pro asijsko-pacifický region.


Nathan Su, ředitel prodeje flash pamětí v Kingston APAC.

CS24

Volný překlad vyjádření Nathana Su pro server DigiTimes:

„Očekáváme, že někdy v průběhu třetího čtvrtletí roku 2012 klesne průměrná cena za 1 GB NAND flash paměti k hranici 1 USD, což je hodnota, při níž se SSD stanou smysluplnou náhradou tradičních pevných disků. Hlavním důvodem snižující se ceny za GB paměti je přechod velkých výrobců flash čipů na 19nm a pokročilejší výrobní procesy. Vysoká cena paměťových čipů byla hlavním problém, který zpomaloval rozšiřování SSD.

Kromě toho stávající nedostatek pevných disků způsobený povodněmi v Thajsku pravděpodobně způsobí zvýšení poptávky po SSD, zejména po těch s nízkou kapacitou určených do průmyslového segmentu.

Kingston rozšířil své produktové řady SSD a zaměřil se na všechny segmenty trhu včetně nižší a střední třídy. Od počátku roku 2011 se společnost více zabývá produkty využívající paměti na bázi NAND čipů s ohledem na zmenšující se trh DRAM pamětí.“

Zdroj: DigiTimes