Hlavní navigace

Kingston je nejrychlejší na světě

18. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kingston tvrdí, že má na trhu nejrychlejší paměti na světě. Čtyřgigabajtový kit DDR3 HyperX dosáhl na laťku 2400 MHz. Pokud jste pečlivě sledovali náš CeBITový seriál, víte, že stejnou frekvenci mají i paměti G.Skill. Rozdíl je pouze v časování G.Skill (9-11-9-28) vs. Kingston (9-11-9-27). Liší se tedy pouze poslední hodnotou TRAS, což se ve výkonu téměř neprojeví, ale stačí to k tomu, aby se Kingston mohl prohlásit (papírově) nejrychlejším. A taková nálepka na krabici vypadá dobře.

Moduly pracují při napětí 1,65 voltu, stejně jako G.Skill. HyperX dosáhly také na certifikaci Intel XMP (eXtreme Memory Profiles), což jsou profily, které rychlostně sahají výš než standardy JEDECu. Intel testoval na desce Gigabyte GA-P55A-UD4P a v tabulce nejrychlejších modulů je Kingston lídrem. G.Skill zatím chybí, ale také garantuje funčnost na několika deskách s čipsetem Intel P55.

Cenu nejrychlejších HyperX zatím výrobce nesdělil, konkureční G.Skill už lze koupit v německých obchodech za 200 eur. HyperX se do prodeje dostane v průběhu 2. čtvrtletí 2010.

Aktualizováno. Na CeBITu ukázal 2400MHz moduly i Team Group. Časování jejich Xtreem je také odlišné – 9-10-10-30, dokážou ovšem pracovat při nižším napětí 1,6 V.

Zdroj: Tisková zpráva

Autor článku