Hlavní navigace

Kingston připravuje paměti DDR3 s frekvencemi 2666 a 2800 MHz

5. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Procesory architektury Ivy Bridge neboli série 3000 jsou již na trhu, a tak i výrobci pamětí uvádějí produkty optimalizované pro základní desky s čipovou sadou Intel Z77. O nějakých optimalizacích ve skutečnosti moc nemůže být řeč, jednoduše tyto paměti splňují určité standardy (případně pseudo-standardy) a především máte něco pro využití vysokých násobičů DDR nabízených v EFI u „lepších desek“ se Z77.

Současná nabídka pamětí Kingstonu se zastavila na frekvenci 2400 MHz, ale již brzy byste se měli dočkat pamětí HyperX T1 s frekvencí 2666 MHz a časováním CL11 a CL12. Oba dvoukanálové kity budou dostupné v kapacitě 8 GB. Se stejnou kapacitou dorazí také set s moduly o frekvenci 2400 MHz, který nahradí současný kit, jenž nemá certifikaci XMP.

Aby toho nebylo málo, podle oficiálního webu společnost Kingston pracuje také na dvoukanálovém 4 GB kitu, který bude pracovat na frekvenci 2800 MHz. Tak rychle taktované paměti a výslednou propustnost využije samozřejmě jen málo typických desktopových úloh, přinejmenším overclockery však rychlé paměti vždy potěší. Cena ani dostupnost kitů zatím není známa. Podle dosavadní firemní politiky by i nové paměti měly dostat doživotní záruku.

Seznam základních desek, pro které jsou paměti certifikovány, naleznete na webu společnosti Intel.

Zdroj: Kingston

Byl pro vás článek přínosný?