Hlavní navigace

Kingston uvádí na trh bezdrátový přenosný disk Wi-drive

30. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Antoine Harb, zástupce společnosti Kingston Technology, na včerejší tiskové konferenci představil nejnovější produkt – bezdrátový přenosný disk nazvaný Wi-Drive.

Zařízení o rozměrech většího flash disku lze připojit pomocí rozhraní USB k počítači jako každý jiný externí disk. Pokud ovšem zařízení odpojíte od počítače, lze jej přepnout do bezdrátového režimu a data tak číst či zapisovat i bez nutnosti kabelu.

 

Wi-Drive je určen především pro majitele chytrých mobilních telefonů a tabletů s operačním systémem iOS nebo Android, měl by sloužit jako rozšířený prostor pro vaše data. Pro komunikaci se zařízením je však vyžadována aplikace, kterou musíte do cílového zařízení nahrát. Na platformu Windows Phone se opět zapomnělo.

 

Zařízení bude dodáváno v kapacitách 16 a 32 GB, což by pro mobilní použití mělo stačit. Výrobce se pochlubil, že Wi-Drive umožní díky zabudované baterii obsluhovat až čtyři hodiny tři různá cílová zařízení. Kingston prozradil i doporučené ceny – 16GB verze by měla stát okolo 2 000 Kč, větší model pak lehce nad 3 000 Kč.

Zdroj: TBreak.com