Hlavní navigace

Kinotip.cz je zpět. Největší pirátské doupě se vrací po necelém roce

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kauza Kinotip.cz pokračuje. Necelý rok po nuceném uzavření se největší český web s pirátskými filmy vrací. Novinku nám oznámila tisková mluvčí Kinotipu s tím, že se pokus Policie ČR a České protipirátské unie o zastavení činnosti nezdařil. Staronový web běží od 29. března, zatím má funkční pouze sekce s online filmy, seriály, filmy ke stažení a pornem.

Kinotip.cz Kinotip.cz
Kinotip.cz

Kinotip se opírá o motto České pirátské strany, že „odkaz není zločin“. Kinotip totiž pouze odkazuje nebo používá vložených přehrávačů z cizích videoslužeb. To je změna oproti stavu před rokem, kdy si provozovatelé Kinotipu vytvořili i vlastní hosting Servertip.

A je zajímavé, že na Servertip.cz běží úplně nový web a doména změnila majitele. Doménu Kinotip.cz už také nemá zaregistrovanou obviněný Čestmír Zeman, ale tisková mluvčí Tereza Kendralová (viz Whois). Na naše dotazy ohledně dřívějšího soudu nám bohužel zatím neodpověděla.

Kinotip.cz se teď pohybuje v šedé zóně podobně jako desítky dalších webů, které obsah neukládají, pouze na něj odkazují. I Česká pirátská strana převzala SledujuSerialy.cz, aby dokázala, že „právně je to OK“. Což také vyvolalo přestřelku mezi ČPS a ČPU.

 

Zdroj: Kinotip