Hlavní navigace

Kinový projektor, herní myš a klávesnice, sluchátka [tipy na dárky #4]

5. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vánoce nabízejí ideální příležitost, jak si pořídit elektronickou hračku, kterou si během roku nedopřejeme. Buď se můžeme společně složit na velký rodinný dar nebo si aspoň necháme přispět na něco, po čem už dlouho toužíme. Tento seznam představuje produkty, které buďto vlastníme a tak víme, že jsou skvělé, nebo bychom je chtěli vlastnit, protože víme, že jsou skvělé. Snad vám poslouží jako inspirace, ideálně pak některé z nich skončí pod vaším stromečkem.

 

Epson EH-TW3200

Vynikající projektor pro opravdové cinefily. Dokonalý FullHD obraz, který si můžete promítnout až na 7,6m úhlopříčce (pokud tedy máte na zahradě průmyslovou halu). Nabízí špičkový kontrastní poměr (25 000:1), minimální hlučnost (22 dB) a skvělé barvy. Příjemným bonusem jsou dva HDMI konektory a životnost lampy 4 000 hodin.

 


Graf ceny produktu EPSON EH-TW3200 poskytuje server Heureka.cz

 

Genius GX Gaming Manticore 

Vymakaná herní klávesnice z nové herní řady GX Gaming od značky Genius nabídne kromě běžné palety také devět multimediálních a osm herních tlačítek. Funkce těch druhých navíc můžete přepínat ve třech režimech. Klávesnice má odezvu 1ms a také anti-ghost systém, který umožňuje zaznamenání stisku až dvacet kláves najednou. Osloví vás designem a třízónovým podsvícením se čtyřmi úrovněmi podsvícení a až šestnácti miliony barev. Příjemným bonusem je dvouportový USB hub. Cena je na takto vybavenou klávesnici skutečně přijatelná.

 


Graf ceny produktu Genius MantiCore poskytuje server Heureka.cz

 

 

Jiayu G4

Skvělý čínský telefon s výbavou odpovídající lepším modelům „áčkových“ značek, v tomto případě ale za polovinu ceny. Nabízí čtyřjádrový procesor Cortex A7, gigabajt operační paměti, 4,7" IPS displej s rozlišením 1280 × 720 bodů chráněny Gorilla Glass II sklem a podporu všech běžných technologií. MTK čip, na kterém je telefon postaven, bohužel nenabízí dostatečně přesnou navigaci, je ale velmi úsporný. V kombinaci s 3000mAh baterií tak nabídne výrazně delší výdrž než běžné smartphony. V ČR jej pořídíte zhruba šest tisíc, pokud zariskujete třeba na (Aliexpress.com), vyjde vás i s expresní dopravou z Číny zhruba na pět. Samozřejmě s problematicky vymahatelnou zárukou.

 

Creative WP-350

Bezdrátová sluchátka jsou skvělá. Dokud je nevyzkoušíte, neuvěříte kolik trápení s dráty vám mohou ušetřit. V redakci jednoznačně vítězí model Creative WP-350. Nabízí kvalitní zvuk, jednoduché ovládání na pravé mušli, kompaktní provedení, integrovanou baterii s výdrží až deset hodin a také mikrofon. To vše za velmi rozumnou cenu. Připojují se přes Bluetooth, podporují špičkový hudbení kodek aptX. Není divu, že se v nezměněné podobě prodává už několik let. Pro náročnější je pak určen vyšší model WP-450, který je zhruba o tisícovku dražší, ale nabízí ještě lepší kvalitu zvuku.

 


Graf ceny produktu Creative WP-350 poskytuje server Heureka.cz

 

MSI GE70 2OD-279XCZ

Mnoho mladých dnes místo herního počítače volí raději herní notebook. A je nutno uznat, že mobilní komponenty (zejména procesory a grafiky) se na své desktopové bratříčky již značně dotáhly. Takové stroje přitom nemusejí být přehnaně drahé. Důkazem budiž třeba MSI GE70, které za necelých dvacet tři tisíc nabízí brutální komponenty – nejnovější Core i5 na 2,5 GHz, 8GB RAM a hlavně GeForce GTX 760M, jednu z nejvýkonnějších mobilních grafik. Nechybí ani oblíbená hráčská síťová karta Bigfoot Killer LAN. Za tuto cenu je přístroj dodáván bez systému, to však nemusí být vždy problém.


Graf ceny produktu MSI GE70 2OD-279XCZ poskytuje server Heureka.cz

 

HP Envy110 e-All-in-One

Znáte to – praktické dárky nikdy nejsou tak populární, ale mohou vám hodně usnadnit život. Vezměte si takové multifunkce, které mohou proměnit váš pracovní stůl v kancelář. Nám se velmi líbí nejvyšší domácí model od HP, který nabízí skvělý tisk, ale hlavně úžasný design. Nechybí fax, duplex a také Wi-Fi. Samozřejmostí je dnes také integrovaná čtečka karet a barevný dotykový displej. Nabídne vám sedm černobílých a čtyři barevné strany za minutu.


Graf ceny produktu HP envy 110 CQ809B poskytuje server Heureka.cz

 

Thrustmaster Ferrari F1 T500

Dobře, tohle zařízení je možná trochu přestřelené, ale nemohli jsme se o něj s vámi nepodělit. A kdoví, třeba něčí vánoční rozpočet zahrnuje i takové položky. Pokud chcete opravdu, ale opravdu ten nejlepší volant bez ohledu na cenu, pak musíte vlastnit nový Thrustmaster Ferrari F1 T500. Jde o plnohodnotnou repliku formulového volantu s řazením pod volantem a nekompromisními 7kg pedály z oceli. Kromě počítače je kompatibilní také s konzolí Playstation 3.


Graf ceny produktu Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Integral T500 Racing Wheel poskytuje server Heureka.cz

 

BenQ W770ST

Nová verze oblíbeného domácího projektoru určeného pro promítání z malé vzdálenosti. Přístroj je ideální do menších bytů, kde díky speciálnímu asférickému obejktivu už ze dvou metrů dokáže vykouzlit čtyřmetrovou úhlopříčku. Promítá věrné barvy, není přehnaně hlučný a má dostatek vstup. Nechybí ani jednoduchý reproduktor pro případ nouze. S nejlepšími kinovým projektory se samozřejmě nemůže srovnávat, ale o to tady ani nejde. Pokud se podíváte na cenovku, zjistíte, že mezi televizí a projektorem už není takový rozdíl. 


Graf ceny produktu BenQ W770ST poskytuje server Heureka.cz

 

A4tech Bloody V8

Značka A4tech patří v redakci k velmi oblíbeným. Myšmi této značky jsou vybaveni zejména naši grafici, kteří kvůli ořezávání fotografií potřebují co nejpřesnější senzory a nejpohodlnější tvar. Většinou se však spokojí s modely kolem pěti set. My jsme měli v prosincovém vydání Extra PC možnost otestovat jejich nejvyšší model, který ale stojí jen o pár set víc. Jejich nová hráčská řada Bloody nabízí agresivní design a „krvavé podsvícení“. Musíme říct, že myš se povedla a v reálu vypadá skvěle. Zásluhu na tom má také její perfektní zpracování (které bychom čekali až od myší výrazně vyšší cenové kategorie) a použité materiály. Model V8 má příjemný pogumovaný povrch, který se vám nezprotiví ani delším používáním. Není tedy divu, že tento model nakonec vyhrál náš test herních myší. Můžeme tedy jen doporučit.


Graf ceny produktu A4Tech Bloody V8 poskytuje server Heureka.cz

 

KL24

Raspberry Pi (Model B)

Skvělý dárek pro hračičky představuje kompletní minipočítač Raspberry Pi. Výkonnější variantu (Model B) pořídíte už od tisícovky, možnosti jeho využití jsou ale nekonečné. Mezi naše nejoblíbenější patří stavba vlastního HTPC. V košíku oblíbeného eshopu k mini PC přihoďte ještě jednoduchou krabičku (aby se vám na obvody neprášilo), HDMI kabel a 2GB SD kartu (pokud se vám doma nějaká plonkovní neválí). Na přístroj pak nainstalujte speciální verzi XBMC určenou právě pro Raspberry Pi. No a pokud budete mít štěstí a vše správně nastavíte, budete moci krabičku ovládat pomocí dálkového ovladače vaší televize, případně pomocí smartphonu. Dostanete tak špičkové HTPC schopné přehrávat Full HD video a streamovat data ze sítě za celkovou cenu kolmě patnácti set korun. A ještě se o svátečních skvěle zabavíte. (Za tip děkujeme Vláďovi Janečkovi ze SuperApple.cz, který si navíc se synem staví na Raspberry Pi šasi z lega.)


Graf ceny produktu Raspberry Pi Model B poskytuje server Heureka.cz

Byl pro vás článek přínosný?