Hlavní navigace

Klávesnice Asus ROG Azoth Extreme má barevný OLED displej s ovládacím knoflíkem. Co všechno umí?

Sdílet

Koupíte si za stejné peníze klávesnici, nebo grafickou kartu střední třídy? S cenovkou 499 dolarů je nová herní klávesnice Asus ROG Azoth Extreme podobně drahá, jako například grafická karta Nvidia GeForce RTX 4060 Ti.

Bezdrátové herní klávesnice zažívají zlaté časy, a proto není divu, že se je výrobci snaží neustále více a více zdokonalovat. Své o tom ví i Asus, který si sám zakládá na vysoké kvalitě, za kterou si ale nechává řádně zaplatit.

To stejné platí i u nově představeném nástupci klávesnice ROG Azoth s přídavkem Extreme, za který si společnost řekla odvážných 499 dolarů. Za tuto cenu se dá v našich končinách koupit například středně výkonná grafická karta Nvidia GeForce RTX 4060 Ti nebo procesor Intel Core i7–14700KF.

Klávesnici nelze upřít její prémiový vzhled a osobitý charakter

Autor: Asus

Klávesnice Asus ROG Azoth Extreme nabízí stejně jako její předchůdce 75% zmenšení, šasi z hliníkové slitiny a kovovým rámem, pěnové vrstvy pro pohlcení vibrací, vlastní mechanické spínače ROG NX a plně přizpůsobitelný OLED displej doprovázený třícestným ovládacím knoflíkem pro monitorování systému a rychlé nastavení klávesnice.

KL24

Herní klávesnice Endorfy Thock Wireless: s barvičkami jako na vánočním stromečku (recenze) Přečtěte si také:

Herní klávesnice Endorfy Thock Wireless: s barvičkami jako na vánočním stromečku (recenze)

Design klávesnice je čistě subjektivní a na posouzení každého zvlášť, klávesnici však nelze upřít její „charakter“ a vlastní osobitý styl. Oproti svému předchůdci přináší ROG Azoth Extreme vylepšení v podobě nového ROG Polling Rate Boosteru, což je v podstatě přijímač zvyšující polling rate na skutečných 8000 Hz i v bezdrátovém režimu.

Oproti svému předchůdci má klávesnice menší displej, konkrétně z původních 2" na 1,47", zato nyní je ale kompletně barevný a nabízí více možností zobrazení a ovládání. Za povšimnutí stojí také výdrž. Asus se na svých stránkách chlubí výdrží až 1600+ hodin v 2,4GHz RF režimu, pochopitelně s kompletně vypnutým podsvícením a OLED displejem.

Byl pro vás článek přínosný?