Hlavní navigace

Klíčenka Infinitec IUM s neomezenou kapacitou

Sdílet

Zdroj: Redakce

Flash paměť nahradila dvojice Wi-Fi modulů a chytrý software. Koncové zařízení nepozná, že se jedná o falešnou „flešku“ a na připojeném počítači si můžete sami zvolit kapacitu a další parametry.

Jsou tomu tři měsíce a nějaké drobné, kdy jsme vám představili unikátní SDHC kartu Eye-Fi, která obsahovala kromě flash paměti navíc i Wi-Fi, takže kapacita byla v podstatě neomezená. Konečné číslo samozřejmě existuje, ale omezuje vás pouze volné místo v počítači.

Infinitec se svou paměťovou klíčenkou IUM zašel ještě dál, flash paměť už totiž vůbec neobsahuje (uživatelskou, obslužný firmware možná flash používá). Zato používá dvě rozhraní Wi-Fi 802.11n. Proč dvě? To abyste na nepřišli o internet/síť v domě.

zdroj: Infinitec

Princip je jednoduchý. IUM (Infinite USB Memory) obsahuje HW přepínač režimů. V poloze „Pair“ se musí poprvé vložit po počítače, který má sdílet data. Automatický instalátor nainstaluje speciální portál, který pak řídí další činnosti. V něm se nastavuje kapacita disku, formát (FAT32/NTFS) apod. Když je vše nainstalováno, musíte přepnout do polohy „Infinite“ a klíčenku vložit do koncového zařízení (počítač, televize, přehrávač), se kterým chcete data sdílet.

Protože přenos probíhá skrz Wi-Fi, je nutné, aby měl příslušný modul i stolní počítač. Když už je vše nainstalováno a IUM se zapojí třeba do Xboxu, o další proces se už uživatel nemusí starat. IUM také automaticky přesměruje internetové připojení (domácí Wi-Fi internet přijme a druhým rádiem jej pošle zpět do notebooku/PC).

IUM podporuje několik režimů, viz tabulka kompatibility. Koncové zařízení by mělo IUM vidět jako běžný flashdisk, takže by měl fungovat všude tam, kde to umožnil jeho výrobce.

zdroj: Infinitec

MMF24

Infinitec už spustil předobjednávky klíčenky IUM. Za unikátní zařízení zaplatíte 129 dolarů (doprava zdarma), dodávky jsou připraveny na 31. srpna.

Zdroj: Infinitec (via Engadget)

Autor článku