Hlavní navigace

Klient Android Wear už umí česky a připravuje se na velkou aktualizaci

13. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google v úterý vydal aktualizovanou verzi aplikace Android Wear, která slouží pro spolupráci s hodinkami pracujícími se stejnojmennou platformou. Našince asi nejvíce překvapila česká lokalizace aplikace, ta ale zatím nemá žádný vliv na prostředí hodinek, které je i nadále dostupné jen v několika vybraných světových jazycích.

Android Wear 1.3 s podporou češtiny

I to by ale mohla být předzvěst aktualizace celé platformy, která měla podle původních plánů přijít už v červenci. Před několika týdny jsme se ale dozvěděli, že Google nestihne update vydat do konce července a máme s ní počítat až v průběhu srpna.

A novinek je celá spousta. Krom možného rozšíření lokalizace se počítá i s řadou nových funkcí. Vývojáře například zaujmou interaktivní ciferníky, které můžou měnit zobrazované informace na základě aktuálního pohybu, denní doby a dalších faktorech.

Nová funkce Together | Zdroj: Android PoliceNová funkce Together | Zdroj: Android Police

S novou verzí Android Wear se také počítá s nativní aplikací Překladače, která bude umět po nadiktování přeložit daný výraz do požadovaného jazyka. Podobně fungoval i překladač ve spolupráci s chytrými brýlemi Google Glass.

Největší novinkou je ciferník Together. Ten by měl podle dostupných zpráv, které se zakládají na průzkumech kódů nové verze klienta Android Wear, zobrazit přátele ve vašem okolí. Krom toho navíc zobrazí, co daný kamarád právě dělá a jestli se chce potkat. Tuto možnost bude muset pochopitelně každý povolit.

Jak jsem se už zmínil výše, aktualizovaná verze platformy Android Wear nás čeká v průběhu srpna a vydání nové aplikace Android Wear pro mobily minimálně naznačuje, že se jí dočkáme už brzy. Výhodou je, že výrobci si nemůžou prostředí Android Wear nijak zásadně upravovat a díky tomu se zatím nestalo, aby se aktualizace u některého modelu zvláště opozdila za ostatními.

CS24

 

Zdroj: Android Police