Hlavní navigace

Klip PSY – Gangnam Style se stal nejsledovanějším videem historie YouTube

24. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejský tlouštík PSY se svým klipem Gangnam Style během čtyř měsíců vystřídal Justina Biebera na čele žebříčku YouTube. Během soboty si video spustili další fanoušci a s 805 miliony zhlédnutími už Bieberovi o necelé dva miliony utekl. Neuvěřitelné je především rychlé tempo. Klip Justin Bieber – Baby ft. Ludacris je na YouTube už od 19. února 2010, PSY svůj hit vložil až 15. července 2012.

PSY Gangnam Style vede žebříček YouTube
PSY Gangnam Style vede žebříček YouTube

Já vím, že komentovat hudební dění mi nepřísluší a už vůbec to není téma vhodné na Cnews. PSY je ale dokonalým produktem internetové generace. Díky YouTube se můžete stát mezinárodně známým, i když nemáte zlato v hrdle a nevypadáte jako model. Stačí dobrý nápad, energie, trochu štěstí. Video, které je dost šílené na to, aby zaujalo a aby jej mohli napodobit ostatní. Více parodií než na Gangnam Style má snad jen slavná Hitlerova scéna z Pádu třetí říše.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Podívat se na ně můžete na hollywoodreporter.com, najdete tam výběr 10 nejlepších. Gangnam Style už zparodovali i čeští Viral Brothers. Nakonec i na toho Hitlera došlo.