Hlavní navigace

Kolem krachujícího OnLive se motá Microsoft. Bude chtít vlastní cloudové hraní?

28. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden jsme psali o ohlášeném bankrotu služby OnLive, propouštění jejích zaměstnanců a nejisté budoucnosti firmy. Společnost vyvíjela software, díky kterému bylo možné hry (nebo i jiné aplikace) snadno streamovat z jedné platformy na druhou. Kupříkladu byste mohli na tabletu s Androidem hrát poslední pecku pro Windows. Na tablet by se přenášel jen obraz ze serverů OnLive, zatímco opačným směrem by putovaly příkazy k ovládání.

Schéma fungování služby OnLive

Prakticky stejné služby nabízí i platforma Gaikai, kterou právě kupuje herní gigant Sony za 380 milionů dolarů. Pravděpodobně chce cloudovým hraním vybavit nové generace chytrých telefonů, tabletů a herních konzolí. I proto se nabízí logická úvaha, že po OnLive by mohl chňapnout právě Microsoft, který rovněž potřebuje propojit své počítače, telefony, tablety i konzole. Na akvizici krachující společnosti má dost prostředků, jenže…

… prý nabízí pracovní místo pro přibližně dvě stovky zaměstnanců, které OnLive propouští. Pokud přejdou, mohli by pro Microsoft vybudovat úplně novou službu, know-how na to mají. Jen by nesměli porušovat patenty OnLive. Nabídka práce by pro Microsoft byla levnější než utratit stovky milionů dolarů za nákup cizí společnosti.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Ale kdo ví, třeba jsou to jen krycí manévry, aby OnLive ještě více klesla hodnota a až v pravý okamžik by Microsoft rozbil prasátko. Kdyby se pak Redmondským podařilo propojit hraní na Windows, Windows Phone a v Xboxu, byla by to hodně velká revoluce. Pokud s tím ovšem dříve nepřijde Sony.

CS24

 

Zdroj: Venture Beat