Hlavní navigace

Komerční banka spustila Android Pay. Airbank NFC platby odkládá

5. 12. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po Monetě, mBank a J&T je Komerční banka čtvrtou finanční institucí, která spouští mobilní platební systém Android Pay. Stalo se tak přesně v den, na který KB ohlásila dostupnost již letos v létě. Klienti budou potřebovat Android 4.4+ a telefon s NFC. Vyžadována je též aplikace Mobilní banka 5.2.5, aktualizace je ode dneška v Obchodě Play. V aplikaci dochází k nastavení/ověření platební karty. Více informací najdete na webu kb.cz.

Komerční banka již loni nabídla klientům možnost platit bezkontaktně mobilem, využívala k tomu vlastní aplikaci. Cestou vlastní aplikace se vydává též Airbank, která v podmínkách služby naznačila, že by novinka mohla dorazit 6. prosince 2017. Airbank nicméně včera vydala zmatečnou zprávu, že do aplikace My Air v budoucnu přibydou slevové kupóny, akce ze Slevomatu a jiné věci související s nakupováním. NFC placení se v tom ztrácí, ale dorazí. Dle tweetu až během několika měsíců.

CS24

Aktualizováno (13:00) – Komerční banka v tiskové zprávě spuštění Androidu Pay oficiálně oznámila. Spolu s tím sdělila, že původní aplikace MojeMobilní karta časem skončí.

Byl pro vás článek přínosný?