Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Komu patří tenhle dům a tamtem pozemek? Prozradí to online katastrální mapa. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 1. 2017 10:02

    Kaz

    Konečně také Cnews píše o nás (Lukáši, taky ses mohl ozvat na korekci :-) ). Je několik poznámek:
    1) "možnost nahlédnout do registru " - do jakého registru? Katastr není registr. ČÚZK vede sice RÚIAN (Registr územní identifikace, adres a nemovitostí), ale ten nemá s uvedenou adresou nahlizenidokn.cuzk.cz nic společného.
    2) Mapa je v Nahlížení jen jedna část, většina požadavků je na popisné informace, které aplikace třetích stran nezobrazí (ty jen zobrazují naše okno). Proto nedává smysl věta "Lepší práci odvedou mapy třetích stran", ta se může týkat pouze práce s mapou.
    3) Věta "Na ně se pak promítne plánek ČÚZK" - ach jo, mapa není plánek :-), když tak "katastrální mapa"
    4) Věta "Chcete-li zjistit informace o pozemku nebo budově, takže na vyznačené místo kliknout" nedává smysl
    5) Věta "komu nemovitost patří (včetně podílu a bydliště vlastníků) " není přesná, protože někde se zobrazuje právo hospodařit atd., místo podíl je "spoluvlastnický podíl" (to je rozdíl) a u spoluvlastníků (vlastně oprávněných) se nezobrazuje bydliště. Ale uznávám, že by to bylo pro laické čtení složité, takto je to pochopitelnější.

    Dám sem první větu z nápovědy, která aplikaci vystihuje:
    Aplikace umožňuje získávat některé vybrané údaje týkající se vlastnictví parcel, staveb, jednotek (bytů nebo nebytových prostor) a práv stavby evidovaných v katastru nemovitostí a dále informace o stavu řízení založených na katastrálním pracovišti pro účely zápisu vlastnických a jiných práv oprávněných subjektů k nemovitostem v České republice, nebo pro účely potvrzování geometrických plánů.