Hlavní navigace

Komunita připravuje neoficiální Service Pack 4 pro Windows XP

28. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V dubnu skončila podpora Windows XP, od té doby se při záplatovacích úterých starému operačnímu systému nevěnuje. (Až na výjimku.) Stále docela silná komunita kolem něj ale nenechala situaci bez povšimnutí. Uživatel a vývojář s přezdívkou Harkaz dává dohromady neoficiální čtvrtý Servisní balíček.

Obsahuje všechny dosud vydané záplaty pro Windows XP, včetně těch, které byly dostupné pouze na vyžádání. Nechybí ani prostředí .NET Frameworks 1.0 – 4.0 s aktualizacemi až do května 2014. Jsou přítomné i ty, které vyšly po ukončení podpory Ikspéček. Speciální funkce pak vyhledá nejnovější aktualizace pro systém, které vám už Windows Update běžně nenabídne.

 

Autor použil metodu, kterou jsme si popsali dříve. Změna v registru uvolní aktualizace, jenže ty jsou určené pro Windows Embedded POSReady 2009. V běžných Ikspéčkách mohou, ale nemusí fungovat. Microsoft tento postup přirozeně nedoporučuje. Ani my nedoporučujeme na něj spoléhat.

CS24

Neoficiální Service Pack vám tedy umožní pohodlně nainstalovat všechny uvolněné záplaty pro operační systém a vyhledat i aktualizace uvolněné po dubnu. Musíte si ale dříve nainstalovat aspoň Service Pack 1. Harkaz na SP4 pracuje od loňského září. Projekt má do finále blízko. Nyní lze vyzkoušet třetí betaverzi, autor mezitím pracuje na tzv. kandidátovi na vydání.

Zdroj: Harkaz via ZDNet