Hlavní navigace

Končí další webový multiplatformní kecálek. Imo.im už podporuje jen vlastní síť

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tvůrci online messengeru Imo.im oznámili, že ode dneška přestanou podporovat sítě třetích stran. Už od loňska se Imo.im neumělo připojit k textovému chatu Skypu, teď skončí i spojení se sítěmi ICQ, Google Talk, Facebook Chat, Yahoo Messenger, AIM, Steam Chat a Jabber/XMPP. Imo.im bude nadále fungovat, ale uživatelé budou moci komunikovat výhradně ve vlastní síti.

Do těchto sítí se už s Imo.im zítra nepřipojíte
Do těchto sítí se už s Imo.im zítra nepřipojíte

Kromě webu je aplikace Imo.im dostupná i pro zařízení s Androidem, iOS nebo pro tablety Kindle Fire. Služba si poradí se skupinovými chaty, hlasovými vzkazy, videovoláním a dalšími funkcemi, které byste od kecálka čekali. Jeho hlavní síla však spočívala v tom, že jste mohli v jednom prostředí komunikovat s uživateli z různých sítí a nemuseli přitom instalovat žádný softwarový klient jako Miranda, Trillian nebo Pidgin. Imo.im mimochodem založil Georges Harik, jeden z prvních zaměstnanců Googlu, který stál i u zrodu Gmailu, Google Talku nebo Picasy.

Abychom uživatelům zajistili co nejlepší a nejspolehlivější služby, musíme se zaměřit na oblasti, ve kterých můžeme něco změnit. Soustředíme se teď na vlastní komunikační platformu, abychom lidem pomáhali snadno se připojovat v jejich každodenních životech. Naším cílem je vytvořit světově nejrychlejší a nejspolehlivější textový chat i hlasové/video volání,“ říkají tvůrci v reakci na konec podpory sítí třetích stran.

 

Ostatní sítě budou definitivně vypnuty 7. března. Do té doby mohou uživatelé na o.imo.im stáhnout historii chatu (Preferences | Export chat history).

MMF24

Předloni skončil populární webový klient Meebo, teď jeho nejznámější alternativa. Několik multiplatformních kecálků v prohlížeči stále funguje. Jsou to například eBuddy nebo PlusIM (IM+).

Zdroj: Imo.im

Autor článku