Hlavní navigace

Sociální sítě bojují se spamem. Tweety už nelze automaticky publikovat na Facebooku

3. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Byli jste zvyklí automatizovaně publikovat aktivitu z Twitteru na Facebooku? Budete si muset najít jinou cestu, neboť po prvním srpnu došlo k vyřazení několika starších API na straně Facebooku. Firma dne 24. dubna 2018 zveřejnila poměrně dlouhý seznam API, která byla nebo měla být časem zrušena. Aplikace vyžívající Facebook Login již den nemohou používat funkci publish_actions.

Ta jim umožňovala publikovat na Facebooku obsah za uživatele či uživatelku. Změna se samozřejmě nedotkne jen Twitteru, ale i mnoha dalších aplikací a platforem. Jen Twitter na tuto skutečnost upozornil s nadsázkou. Facebook chce, aby aplikace využívaly dialog ke sdílení, a to jak na mobilech, tak na webu. Facebook se tedy snaží, abyste obsah přidávali sami a nedocházelo k automatizaci.

CS24

Uvedená funkce se potenciálně dala zneužít k distribuci obsahu, který bychom od určitého bodu mohli považovat za nevyžádaný. Když už se bavíme o Twitteru, i ten se snaží o jakousi očistu spojenou s využíváním API. Nedávno oznámil, že zrušil přístup více než 143 000 aplikacím, které porušovaly podmínky využívání jeho API. Kdo ho chce využívat, musí projít novým registračním procesem a o přístup si zažádat. Na jeden vývojářský účet nesmí připadat více než 10 aplikací.

https://twitter.com/TwitterSupport/status/1024758308081610753