Hlavní navigace

Konec BlackBerry – armáda USA pokukuje po iOS a Android zařízeních

19. 6. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

O tom, že BlackBerry (respektive společnost RIM) na tom není poslední dobou zrovna nejlépe, se asi nemusíme dohadovat. Záplava chytrých telefonů v mnoha cenových relacích vytvořila silný konkurenční tlak, na který bohužel nepřišla včasná odezva.

 

O to hůř zní zpráva, že americké úřady, starající se o chod armády a dalších bezpečnostních složek státu, se začaly rozhlížet po nových zařízeních. A podle všeho vybírají mezi operačním systémem iOS a Android. Vzhledem k tomu, že tyto úřady patřily doposud mezi největší odběratele telefonů BlackBerry, by to mohlo znamenat opravdový konec této platformy.

A kdo slízne smetanu? Možná Samsung

Jako kdyby v Samsungu věděli, že se tyto v dohledné době chystají takové změny. Právě pro USA si totiž tento výrobce připravil speciální verzi telefonu Samsung Galaxy S III, která by měla přidávat některé bezpečnostní funkce, toliko vyžadované právě v korporátní sféře a vládních úřadech.

Samsung tato rozšíření uvedl v rámci balíčku SAFE (Samsung approved for enterprise, tedy Samsung schválený pro podniky). Z hromady funkcí vyberme ty nejdůležitější – 256bitové AES šifrování v rámci zařízení, rozšíření podpory pro MS Exchange, vzdálený přístup apod.

 

KL24

Pokud telefon projde přísnými kritérii IT manažerů ve velkých korporacích, jistě se dočkáme rozšíření tohoto modelu i ve světě. Pokud by se stal telefon s tímto balíčkem pomyslným standardem pro korporace a úřady, Samsung by si řádně namastil kapsu.

Zdroj: TweakTown, The Inquirer