Hlavní navigace

Definitivní konec jedné éry. Microsoft oficiálně uzavřel brány obchodu s hrami pro Xbox 360

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Devátá nejprodávanější konzole všech dob dnes nadobro uzavře své brány obchodu s hrami. Řekněme společně sbohem Xbox 360 Store.

Pro někoho archaická minulost, pro jiného celé dětství a nezapomenutelné zážitky. Tak jako tak nastal čas se nadobro rozloučit s populární konzolí Xbox 360, které nyní Microsoft oficiálně přiklepl další hřebíček do rakve. Dnešním dnem totiž došlo k oficiálnímu vypnutí obchodu s hrami pro Xbox 360.

Microsoft tuto událost oznámil už v loňském srpnu, aby měli uživatelé dostatek času na přizpůsobení a případné dokoupení her, pokud by chtěli Xbox 360 po vypnutí obchodu s hrami stále používat. Konzole jako taková zůstane nadále funkční, nebude však možné přímo z Xbox Store v konzoli nebo na Xbox Marketplace zakoupit nové hry nebo jakýkoliv jiný obsah. Online služby a multiplayer (pokud jej daná hra stále podporuje) zůstanou aktivní.

CS24

Asus zahajuje prodej vylepšené generace svého handheldu ROG Ally X. Oproti předchůdci nabídne lepší výdrž, chlazení a také odvážnější cenovku Přečtěte si také:

Asus zahajuje prodej vylepšené generace svého handheldu ROG Ally X. Oproti předchůdci nabídne lepší výdrž, chlazení a také odvážnější cenovku

Společně s vypnutím obchodu s hrami zmizí z Xbox 360 také veškerý videoobsah dostupný skrze Microsoft Movies & TV. Jedinou aktuálně dostupnou možností pro hraní her, které se k dnešnímu dni nenachází ve vaší knihovně, je pořízení fyzických kopií. Těch se pochopitelně vypnutí Xbox 360 Store nikterak netýká.

Na Xbox 360 za dobu své existence vyšlo více než 2000 titulů, přičemž mezi nejpopulárnější patří hra Kinect Adventures! přibalená ke Kinect senzorům s prodeji více než 24 milionů. Jako další veleúspěšný titul lze nazvat GTA V s více než 22 miliony prodaných kopií na této platformě nebo exkluzivní Halo 3 s více než 14,5 milionu prodaných kusů a stovky dalších.

Vlastnili jste Xbox 360?