Hlavní navigace

Konec miniaplikací na ploše. Galerie se zavírá...

3. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Miniaplikace se zrodily s Vistou, tehdy byly součástí postranního panelu. S Windows 7 se jejich teritorium rozšířilo na celou plochu. A v dalším operačním systému z Redmondu jejich podpora úplně vypadne, jak se zdá. Osmičky už žádné gadgety zřejmě podporovat nebudou.

Vše tomu nasvědčuje. Především se uzavřela velká galerie, kam mohli uživatelé maličké prográmky nahrávat. Miniaplikace jste si jistě oblíbili i vy, pokud jste ale někdy navštívili zmíněnou galerii, víte sami nejlépe, jak na tom byla. Zasekla se někde v roce 2007 a svůj účel vůbec neplnila. Skoro bych řekl, že Microsoftu dělala pořádnou ostudu. Tak se jí konečně zbavil. Stránka nežije, nese jen vzkaz.

V něm se píše, že Microsoft již vývoj a nahrávání miniaplikací nepodporuje. Některé nejoblíbenější kousky najdete jinde na webu firmy, zbytek katalogu přestal existovat. A proč se společnost k takovému kroku odhodlala? Protože si našla náhradu. Gadgety mají být nahrazeny aplikacemi pro Metro. Jestli ale bude podpora pro užitečné prográmky z Windows 8 odstraněna kompletně, řečeno nebylo. Chystaný systém s těmi současnými stále může být kompatibilní.

Zdroj: Microsoft via WinRumors

Byl pro vás článek přínosný?