Hlavní navigace

Konec otáčení USB konektorů – reversibilní novinka standardem ještě letos

3. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jistě také znáte situaci, kdy chcete rychle připojit USB zařízení a zdržujete se přitom kontrolou, zda je konektor otočen zrovna směrem nahoru či dolů. Tomu by mohl být konec již tento rok. Uniklé renderované snímky ukazují na prototyp nového standardu USB, jež by měl být představen v červenci 2014.

Konec-otaceni-usb-konektoru-usb-3-1

Společnost Apple se svým řešením v podobě konektoru Lightning funguje na trhu již nějaký ten pátek. Kdo měl možnost vyzkoušet tento druh konektoru a patřičného kabelu například na mobilním telefonu iPhone 5 jistě uzná, že se jedná o opravdu povedené řešení. Snad právě po vzoru Apple se i společnost stojící za standardizací rozhraní USB rozhodla přejít ke zcela novému typu konektoru, který tak po skoro dvaceti letech kompletně mění celé provedení.

Konec-otaceni-usb-konektoru-usb-3-1

Detailní specifikace nové revize v podobě USB 3.1 jsme vám již představili těsně po zveřejnění v srpnu loňského roku. Jedná se o dvakrát rychlejší verzi současného USB 3.0, která tak dosahuje teoretické přenosové rychlosti 10 Gb/s. Dnes si můžeme specifikace rozšířit o již zmíněný konektor, jež bude po modelech Standard, Mini a Micro označen jako Type-C.

KL24

 

Zdroj: TechRadar

Byl pro vás článek přínosný?