Hlavní navigace

Konec problémům s vedením hadic u vodních chladičů. EK WB zavádí otočné koncovky

31. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli jste někdy používali vodní chlazení, tak asi víte, že vést hadice ve skříni není jen tak, proti kabelům ventilátorů potřebují mnohem víc místa a nelze je ohýbat a zatáčet úplně podle libosti. U vodních bloků, zejména na grafických kartách, tak docela dost záleží na tom, kam směřují jejich vývody pro připojení hadic a pokud se vám orientace nehodí, máte smůlu. Nicméně pokud jste s hadicemi válčili, přichází na trh jeden zlepšovák přesně pro vás. Firmě EK Water Blocks, která vyrábí – jak název značí – vodní bloky uzpůsobené pro nejrůznější procesory a grafické karty, se totiž povedlo navrhnout a do použitelné podoby dotáhnout terminál k upevnění hadic, jehož koncovky jsou pohyblivé. Při jeho osazení na vodní blok lze tedy měnit směr, kterým koncovka se závitem z bloku vychází. A tím také směr, kterým vede hadice. To je výhodné třeba proto, že nebude nutné ji tolik ohýbat, nebo tehdy, kdy se při osazení více grafických karet v SLI/CrossFire vedle sebe hadice bijí a je problém jich z téměř stejného místa vyvést vícero.

KL24

Volnost pro hadice všech vodníků

Produkt nese označení EK-FC Rotary Terminal a podle EK WB je možné jej našroubovat na všechny „full-cover“ bloky pro grafické karty, které tato firma vyrábí. Slouží tedy jako náhrada pro standardně dodávané vývody. Koncovky z mosazi s černou teflonovou úpravou mají tvar kolene o průměru G1/4", které se v základně může volně otáčet v rozsahu 360°. Hadici lze tedy vést do všech směrů v rovině, která je kolmá k ose vyústění kolena do samotného bloku. U vodou chlazených grafik by tak měla být značná volnost ve vedení hadic, umožňující mít GPU prakticky ve všech volných slotech desky.

ek-wb-ekfc-rotary-terminalEK WB tuto komponentu do vodních okruhů prodává ve svém vlastním internetovém obchodě za cenu 25 eur. U nás by to vycházelo na 675 Kč, nicméně je třeba připočítat poštovné. Ovšem Rotary Terminal mají prodávat i další distributoři firmy EK WB, takže by se snad časem mohl objevit i v českých internetových obchodech.

Byl pro vás článek přínosný?